İTO Üyeleri Ulu Önder'i Doğduğu Evde Andı

İzmir Ticaret Odası (İTO)’ndan 138 kişilik heyet, Atatürk’ün ölümünün 77’inci yıl dönümünde Yunanistan’ın Selanik kentine giderek, ulu önder’in doğduğu evde düzenlenen anma törenine katıldı.

İTO Üyeleri Ulu Önder'i Doğduğu Evde Andı
İzmir Ticaret Odası (İTO), Yunanistan’ın Selanik kentine Atatürk’ün ölümünün 77’inci yıl dönümü nedeniyle bir gezi düzenledi.

Selanik’e ulaşan 138 kişilik heyet, 10 Kasım sabahı ulu önder’in doğduğu evde düzenlenen anma törenine katıldı.

Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09:05’te saygı duruşu ile başlayan törende duygu dolu anlar yaşandı. Çok sayıda kişinin katıldığı törende bir konuşma yapan Başkonsolos Orhan Yalman Okan, "Atatürk’ün hatırasının Türk milletinin zihninde asla silinmez bir yeri olduğunu belirterek, “Atatürk’ün yaşarken 60-70 kiloluk bir bedeni vardı. Ama bugün onun bizim için manevi ağırlığını, yaptıklarının, kahramanlıklarının değerini tartabilecek bir birim yok" dedi.

Başkonsolos Okan, konuşurken gözyaşlarını zor tutarken, duygusal konuşması nedeniyle törene katılan pek çok İTO üyesi ve vatandaşın da ağladığı görüldü.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da, 10 Kasım’da Atatürk’ü anmak için Selanik’e geldiklerini söyledi.

Demirtaş, “Ulusumuzun kurucusu, ulu önder Atatürk’ü doğduğu evde, büyüdüğü kentte anmak bizim için büyük mutluluk. Burada yaşadığımız duygu yoğunluğunu anlatabilmek çok zor. 1885 yılında kurulan, Atatük’ün ziyaretiyle onurlandırdığı İzmir Ticaret Odası, tüm üyeleri ile birlikte her zaman Atatürk’ün izinde yürüyecektir. Atatürk’ü özlem ve şükranla anıyoruz” diye konuştu.

Demirtaş ayrıca, Başkonsolosluğun şeref defterini de imzaladı. Öte yandan İTO, 2 bin karanfili de törene katılanlara dağıttı.

Duygusal anların yaşandığı törende katılımcılar İTO üyeleri, kırmızı ve beyaz karanfilleri evde bulunan Atatürk’ün mumya heykelinin önüne bıraktı.
Kaynak: İHA