Hanönüde 10 Kasım Törenle Kutlandı

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde 10 Kasım Atatürk’ü anma günü sebebiyle tören düzenlendi.

Hanönüde 10 Kasım Törenle Kutlandı
Hanönü’de ilk tören Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Hanönü Kaymakamı Ahmet Karadaş, Garnizon Komutanı Nuh Uğur Atatürk anıtına çelenkleri sundu. Saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte iki dakikalık saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşının okunmasıyla göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi ve ilk tören sona erdi.

10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıl dönümü sebebiyle yapılan etkinlikler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan programla devam etti. Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan anma programında Büyük Önder Atatürk’ün hayatı sinevizyon eşliğinde anlatıldı, İlkokul, Ortaokul ve Liseli öğrencileri tarafından şiirler, ilkeler ve yapılan inkılaplar okundu. Program sonrasında Hanönü Kaymakamı Ahmet Karadaş ve Belediye Başkanı Serkan Uçar programı hazırlayan öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Törene Hanönü Kaymakamı Ahmet Karadaş, Garnizon komutanı Nuh Uğur, Belediye Başkanı Serkan Uçar, daire müdürleri, Sivil Toplum Örgütleri ve Siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve ilçe halkı katıldı.

Kaynak: İHA