Giresun'un Sesi Ankara'da Daha Gür Çıkacak

1 Kasım Genel Seçimleri’nde İstanbul 1. bölgeden milletvekili seçilen AK Partili Hasan Turan mazbatasını aldı. Toplumla her zaman iç içe olduğunu ifade eden Turan, ‘’Belki mazbatam yoktu ama ben yine vekillik yapıyordum’’ diyerek duygularını ifade etti.

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’ndaki Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Konferans Salonu’nda düzenlenen törende 26. Dönem AK Partili İstanbul milletvekilleri mazbatalarını aldı. Mazbatasını alan 46 vekilden biri olan Giresunlu Hasan Turan’a hemşerileri, açtıkları pankartlar ve yaptıkları tezahüratlarla destek verirken Turan mazbata takdimi sırasında yoğun alkış aldı. Her zaman toplumla iç içe olduğunu ifade eden Turan, ‘’Belki mazbatam yoktu ama her zaman vekillik yapıyordum. Her şey öncelikle Allah’ın, daha sonra büyüklerimizin, Başbakanımızın ve yetkili kurulların takdiri ve tensibidir. Bu tensip ve takdiri milletimize hizmet yolunda geçireceğiz’’ diye konuştu.

‘’Cumhurbaşkanımızın ‘Biz milletle beraber siyaset yapıyoruz’ sözünü her zaman kendime örnek aldım’’ diyen Turan, bugüne kadar milletin içinden biri olduğunu ve halktan güç aldığını dile getirdi. Bunda sonraki süreçte de millete hizmet etmekten, kendilerine verilen yetkiyi gece gündüz hizmet için kullanmaktan çok mutlu olacağını vurgulayan Turan, ‘’Rabbim bu fani alemden göçtüğümüzde ‘Allah razı olsun, millete hizmet etmekle vaktini geçirdi’ diye şahitlik edilmesini bize nasip etsin’’ dedi.

GİRESUNLULARDAN TURAN’A TAM DESTEK

Törenin ardından kendisini desteklemeye gelen hemşerileriyle horon oynayan Hasan Turan, 15 yıllık süreci birlik içerisinde geçirdiklerini söyledi.

Hemşerilerinin, içlerinden birinin kendilerine hizmet için görevlendirilmesinden memnuniyet duyduğunu belirten Turan, ‘’Bunu da sandıkta gösterdiler. Seçimlerini, büyüyen Türkiye yolunda yaparak arkamızda durdular. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Onlarla birlikte İstanbul’da bulunan tüm kardeşlerimize, aziz milletimizin tamamına hizmet edeceğiz. Bize verdikleri bu desteğe layık olmaya çalışacağız’’ ifadelerinde bulundu.

‘’GİRESUNLULAR İÇİN ÇOK GÜZEL BİR GÜN’’

Törende yer alan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ‘’Bugün Giresunlular için çok güzel bir gün. Giresun’un sahip çıktığı bir adayımız İstanbul’dan milletvekili oldu. Memleketimizin barışa ve birliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde seçimlerden güzel neticeler aldık. Halkımız yüksek katılımla, çok temiz ve şeffaf bir seçimden sonra iktidar ve muhalefeti belirledi. 2019 yılına kadar ülkemizi yönetecek yöneticilerimizi seçti. Bu yöneticilerin içinde bir hemşerimizin olması da bize ayrıca gurur verdi. Çok mutluyuz’’ diyerek duygularını ifade etti.

Kaynak: İHA