Devlet Vatandaş İşbirliği İle Köylere Hizmet

Burdur’un Karamanlı ilçesinde devlet-vatandaş işbirliği ile yapılan Kağılcık Köyü Çok Amaçlı Salonu, köy halkının katılımıyla düzenlenen bir törenle açıldı. Açılış Töreni’ne Burdur Valisi Hasan Kürklü olmak üzere, İl Jandarma Komutanı J. Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, İl Genel Meclisi Üyeleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Devlet Vatandaş İşbirliği İle Köylere Hizmet
‘BİRLİKTE ÇALIŞILARAK KÖYLER KALKINDIRILACAK’

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Köy Muhtarı Osman Edilmen, çok amaçlı salonun köye kazandırılması ile büyük bir eksikliğin giderilmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti.

Burdur geneline bakıldığı zaman, Türkiye’nin diğer illerine göre, Burdur’un köylerinin durumunun su ve altyapı bakımından çok iyi olduğunu dile getiren Vali Kürklü, bunun yeterli olmadığını sorgulayarak, bundan sonraki dönemde köylerin alt ve üst yapısını güçlendirme çalışmalarına İl Genel Meclisi ve İl Özel İdare ile beraber hız kazandıracaklarını aktardı. Kilit parke çalışmalarına önem vereceklerini kaydeden Vali Kürklü, köylerin gelişip güzelleşmesi ve köyde yaşayan vatandaşların yaşam kalitesinin artması noktasında gayret göstereceklerini bildirdi.

VALİ’DEN PARKE TAŞI SÖZÜ

Kağılcık Köyü Çok Amaçlı Salonu’nun, devlet -vatandaş işbirliğiyle yapılan bir örnek olduğunu vurgulayan Vali Kürklü, ‘Bizim vatandaşımız en iyisine layıktır’ diyerek, Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu’nun isteği üzerine, Kağılcık Köyü’ndeki yollara döşenmek üzere kilit parke taşı gönderileceği sözünü verdi.

AŞURELİ AÇILIŞ

Vali Kürklü, protokol üyeleri ile birlikte salonun açılış kurdelesini keserek Kağılcık Köyü’nde çok amaçlı salonu hizmete açtı. Açılış ile birlikte vatandaşa aşure de ikram edildi. Vali Kürklü, daha sonra köy içerisinde bulunan Kağılcık Köyü Mahmut Akay Atatürk Kütüphanesi’ni de ziyaret ettikten sonra köyden ayrıldı.
Kaynak: İHA