Bozcaada'ya Entegre Hastane

Bozcaada'da entegre hastane oluşturulacak.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, sağlık hizmetinin vatandaşlara sunumunda ciddi sorunların yaşandığı Bozcaada'da onayı alınan entegre hastaneyle bunların tarihe karışacağını söyledi.

Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirten Turan, entegre hastane modeliyle hekim ve yardımcı sağlık personel kadrosunun artırılıp, yataklı tedavi hizmeti sunulmasının mümkün hale geleceğini bildirdi.

Turan, şu bilgileri verdi:

"Fiziki altyapı konusunda fizibilite çalışmaları en kısa sürede tamamlanarak proje hayata geçirilecektir. Aynı zamanda Bozcaada 16 sağlık lojmanı projemiz için bakanlık onayı ve ödeneği tamamlanmıştır. SİT kurulundan gerekli onaylar alınmış olup, proje ihale aşamasına gelmiştir. İl Sağlık Müdürlüğü yöneticilerimize ve bakanlığımıza teşekkür borçluyuz. Bozcaadalıların sağlık ihtiyaçlarına ve sağlık çalışanlarımızın konaklama ihtiyacına büyük oranda yardımcı olacak bu iki güzel haber Bozcaada halkımıza hayırlı olsun."

Müjdelerin devam edeceğini aktaran Turan, "Seçim akşamı bu topraklara borcumuzu ödeyebilmek için hiç durmadan çalışacağız demiştik. Sözümüzde duruyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA