Başkent'te Meslek Tanıtım Fuarı

Başkent Üniversitesi Adana Özel Başkent Okulları öğrencilerinin, üniversitede sürdürecekleri eğitim alanlarını seçerken, tercihlerini yeterli bilgiye sahip olarak yapmalarını sağlamak amacıyla Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı düzenlendi. Tanıtımı, Başkent Üniversitesi’nin tüm bölümlerinden gelen profesör, doçent ve yardımcı doçent düzeyinde öğretim üyeleri gerçekleştirdi.

Başkent'te Meslek Tanıtım Fuarı
Fuar etkinliği kapsamında düzenlenen seminerde konuşan Psikolojik Danışman Gülin Saya ise üniversite adayı gençlere, tercihlerini yaparken kendilerine “30’lu yaşlarda nerede olmak istiyorum?” sorusunu sormalarını ve tercihlerini buna göre yapmalarını önerdi.

Bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen etkinlik sırasında Başkent Okulları’nda kurulan stantlarda, öğrencilere Başkent Üniversitesi’nin bölümleri , bölüm içerikleri, eğitim yapısı, ders saatleri, mezuniyet sonrası iş bulma olanakları, mesleklerin cazip ve zor yanları gibi konularda, ilgili fakülte ve yüksek okul temsilcileri tarafından ayrıntılı bilgiler verildi.

ÖNEMLİ OLAN DOĞRU VE BİLİNÇLİ TERCİH

Başkent Okullarının lise bölümü fuaye alanında ve tiyatro salonunda yapılan Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı, öğrencilerin tanıtım stantlarını gezmesiyle başladı.

Ardından, öğrencilere yönelik “Mesleki Yönlendirme ve Tercih Süreci” konulu bir seminer yapıldı.

Seminerin açış konuşmasını yapan, Başkent Üniversitesi Özel Başkent Okulları Müdürü Meltem Çaylaklı, Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarıyla amaçlarının; öğrencilerin geleceklerini belirleyecekleri üniversite öğrenimlerine ilişkin tercihlerini doğru ve bilinçli yapmalarına yardımcı olmak olduğunu söyledi.



“KENDİNİZE SORULARINIZ ÖNEMLİ

Psikolojik Danışman Gülin Saya ise seminerde yaptığı sunumda öğrencilere, kendilerine “30’lu yaşlarımda kendimi nerede görmek istiyorum” diye sormaları gerektiğini belirterek, “Bu süreçte kendinizi tanımanız, yetenek ve değerlerinizi göz önünde bulundurmanız gerekir. Bölüm seçerken dikkat etmeniz gereken; ilerde nasıl bir yaşam biçimi istediğinizle ilgilidir. Bir şeye ilgi duyabilirsiniz ama ona yeteneğiniz olmayabilir.Bunun farkında olmanız gerekir. Kişilik özeliklerinin tanınması da bu noktada önemlidir” dedi.

Gülin Saya, öğrencilere “Nerede yaşamak istedikleri” ve “Nerede çalışmak beni mutlu eder?” sorularını da sormaları gerektiğini bildirip, “Bölüm seçerken dikkat etmeniz gerekenlerden biri de istediğiniz üniversiteyi gidip yerinde görmektir. Doğru ve kesin bilgilere ulaşmak için araştırma yapınız, bölüm mezunlarıyla görüşebilirsiniz. Bu süreçte sakin olmanız gerekir, kararlı olup bilgi toplamalısınız” diye konuştu.

DESTEK İÇİN BURADAYIZ

Başkent Üniversitesi Rektörlük Tanıtım Sorumlusu Derya Çiftçioğlu ise öğrencilere, “Önümüzdeki yıllarda yerleştirme yöntemi olarak zorlu bir sınav maratonu içerisindesiniz. Bu tercih sürecinde bizim amacımız tercih edeceğiniz ve ömür boyu unvanını taşıyacağınız mesleklerin tercihi süresince nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda yardımcı olmaktır. 11 fakülte,1 devlet konservatuarı ve 5 tane meslek yüksekokulumuzdan üyelerimizle birlikte profesyonel destek vermek için buradayız” diye seslendi.

AYRINTILI BİLGİ VERDİLER

Seminer sonrası, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Akgül, Hukuk; Prof. Dr.Özcan Yağcı, Radyo-Sinema TV; Yrd. Doç. Dr. Sezgin Mercan, İktisadi ve İdari Bilimler, Yrd.Doç. Dr. Zuhal Kökdemir, Psikoloji; Prof. Dr. Arzu Balkan, Tıp; Doç. Dr. Kıvanç Yamanel, Diş Hekimliği; Yrd.Doç. Dr. Tusan Derya, Endüstri Mühendisliği; Doç. Dr. Nuray Bayraktar ise Mimarlık meslek ve bölümlerinin ayrıntılı tanıtımlarını yaptı.

Başkent Okulları öğrencileri tanıtım etkinliği sırasında gelecekte seçecekleri meslekler ve bölümler hakkında merak ettikleri tüm soruların yanıtlarını, bölüm tanıtım sorumlularından alma olanağı buldu.
Kaynak: İHA