AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Akar Açıklaması

"Bazı medyada yer alan AK Parti Diyarbakır milletvekil adayı Şafak Yontürk'ün Avrupa'dan gelen bir gözlemci heyeti kovduğu ve darbettiği şeklindeki haberler iftiradan ibarettir"

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, bazı medyada AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Şafak Yontürk'ün Avrupa'dan gelen bir gözlemci heyeti kovduğu ve darbettiği şeklinde haberlerin yer aldığını belirterek, "Bu haberler iftiradan ibarettir" dedi.

Akar, il binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, milletvekili adayı Yontürk ile söz konusu saatte Sur ilçesinde sandıkları ve okulları gezdiklerini ifade ederek, yasal haklarını kullandıklarını belirtti.

"Bazı medyada yer alan AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Şafak Yontürk'ün Avrupa'dan gelen bir gözlemci heyeti kovduğu ve darbettiği şeklindeki haberler iftiradan ibarettir" diyen Akar, şunları kaydetti:

"Sayın Yontürk bahse konu olan haberdeki köyde değildi. Dolayısıyla bu iftira haberi kamuoyu ile paylaşmak istedik. Ne Sayın Yontürk ne başka bir parti yetkilisi ne de başka bir adayımız herhangi bir gözlemci heyete, hukuk dışı bir muamelede bulunmamıştır. Hatta karşı karşıya da gelinmemiştir. Bu tür haberlerin maksatlı olduğunu düşünmekteyiz."

Akar, Avrupa'dan ve başka ülkelerden gelen yabancı haber ajanslarına, ziyarette bulunan tüm heyetlere her türlü kolaylığın ve rahat bir şekilde görevlerini yapacakları ortamın sağlandığını vurguladı.

"Tarafsız gözlemci heyetinin hakikaten tarafsız şekilde bu gezilerini yapmalarını beklemekteyim. Oysa bir siyasi partinin üyeleriyle köyleri gezmelerini doğrusu hayretle karşılıyorum. HDP'nin yetkilileriyle gezmeleri ne kadar tarafsızlık anlamına geliyor, onu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum" ifadelerini kullanan Akar, AK Parti'nin hukuka ve demokrasiye inanan bir siyasi parti olduğunu, tüm gayelerinin seçmenin özgür iradesinin sandığa yansıması olduğunu dile getirdi. Akar, şunları söyledi:

"7 Haziran'da buna ilişkin çok ciddi sorunlar yaşadık. Kamuoyu bunu zaten biliyor. Gerekli güvenlik tedbirleri alınmış durumda, bu seçimde de kamu görevlileri ve mülki amirler gerekli tedbirleri almış durumdadır. Fakat buna rağmen sabah saatlerinde beri biz sandıklarımızı adeta korumaya çalışıyoruz. Her bir sandığı korumak için çok ciddi bir gayret sarf ediyoruz. Yönlendirmeleri engellemeye çalışıyoruz."

Gözlemcilerin görevlerini serbestçe yapmalarının Türkiye tarafından sağlandığını belirten Akar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu arkadaşlarımızı Diyarbakır'daki Vehbi Koç İlkokuluna, Lice'ye, Kocaköy'e, Silvan'a davet ediyorum. Orada insanların nasıl yönlendirildiğini, orada öbek öbek biriken insanların diğer seçmenler üzerinde nasıl bir psikolojik bir baskı uyguladığını, başka yerlerde de bu yönlendirmelere teşebbüs ettiğini görmekteyiz. Zaten buna ilişkin de tutanaklar tutulmaktadır. Meşru, legal yollarla demokratik hakkımızı kullanacağız. Hukuk yollarına başvuracağız. Bu sandık manipülasyonlarına müsaade etmeyeceğiz. Biz AK Parti olarak ne kimsenin oyunu çalma gibi bir tutum içerisindeyiz ne de oyumuzu çaldırma niyetindeyiz."
Kaynak: AA