Uluslararası 3. Mersin Bisiklet Festivali Başladı

İçel Bisiklet Derneği (MERBİSDER) tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Uluslararası İçel Bisiklet Festivali başladı.

Uluslararası 3. Mersin Bisiklet Festivali Başladı
Festivalin ilk gününde Kumkuyu Yat Limanı bölgesinde kurulan kamptan Erdemli ilçe merkezi sahilindeki Atatürk Anıtı’na kadar yaklaşık 15 kilometrelik parkurun tamamlanmasının ardından festival de başladı.

Bisikletliler 15 kilometrelik ikinci parkurun ardından ilk gün 30 kilometre pedal çevirdi.

Bu yıl Almanya, Romanya, Azerbaycan, Rusya ve Venezuela’dan sporcuların katıldığı festivale yurt içinden de Ankara, Antalya, Adana, İzmir, Samsun, Kayseri ve Konya başta olmak üzere farklı illerden toplam 130 sporcu katıldı.

Festivalle ilgili bilgi veren İçel Bisiklet Derneği Başkanı Zerrin Aslantaş, “Bu yıl festivale geniş bir katılım oldu. Amacımız İçel’in tarihi ve turistik eserlerini tanıtmak ve aynı zamanda spor yapmak. Turizme katkıda bulunuyoruz, kültürümüzü tanıtıyoruz. Bu yönden çok mutluyuz” dedi.

Yurt dışından katılımların kendilerini çok memnun ettiğini ifade eden Aslantaş, “Bu yıl Almanya’dan, Romanya’dan, Azerbaycan’dan, Venezuela’dan olmak üzere yurt dışından, başta Ankara, Antalya, İzmir, Samsun olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinden toplam 130 sporcu katılıyor. Katılımdan son derece memnunuz” diye konuştu.

“SAĞLIĞINIZ İÇİN PEDAL ÇEVİRİN”

Festivale Antalya’dan katılan ANTBİSDER Genel Sekreteri Çilem Günebakan da, “Antalya’dan 40 kişi civarında katıldık. Bisiklet çevre dostu bir ulaşım aracı ve hepimiz çevreye destek verdiğimiz için buradayız. Bu festivalde İçel’in en güzel yerlerini, tarihini, doğal güzelliklerini göreceğiz. Bunu yaparken de çevreye hiçbir şekilde zarar vermeyeceğiz. Bisiklet sıfır karbon salar, insan gücüyle çalışan motorsuz bir araçtır. Bizim de yerimiz var demek istiyoruz, bu mesajları iletmek istiyoruz. Zaman hızla ilerliyor ve dünyamız yok olmak üzere. Bir nebze de olsa çorbada tuzumuz olsun istiyoruz. Sağlığınız için pedal çevirin” dedi.

Festivale katılan sporculardan Mustafa Pişken de, festivale üç yıldır katıldığını belirterek, “İçel Bisiklet Derneği bu yılda eksiksiz çok güzel bir festival düzenledi.

Amaç İçel’i ve güzelliklerini tanıtmak. Sporu insanlara daha fazla aşılayabilmek. Çevremize baktığımız da her ülkeden sporcular var. Derneğimize organizasyonu için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Festivale Romanya’dan katılan Lora Stoika ise “Festival çok güzel, güler yüzlü insanlar burada. İnşallah kazasız belasız bir festival olacak. Antalya ve Çanakkale’deki bisiklet festivaline de katıldım. İlk kez İçel’deki bu festivale katılıyorum” dedi.

Festival kapsamında çevre dostu bisikletliler kamp kurdukları Kumkuyu kamp alanından hareket ederek, 15 kilometre mesafedeki Erdemli sahilindeki Atatürk Anıtı önünde geldi. Burada objektiflere poz verilmesinin ardından 4 gün sürecek festivalin startı da verildi.

Kaynak: İHA