Şeker Pancarı Alım Kampanyası Başladı

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. tarafından yürütülen 2015-2016 üretim sezonu şeker pancarı alım kampanyası, Malatya Şeker Fabrikası’nın pancar alımı ile başladı.

Şeker Pancarı Alım Kampanyası Başladı
Malatya Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, yeni sezon şeker alım kampanyasının 28 Eylül’de gerçekleşen 300 bin ton pancar alımı ile başladığını ifade etti.

Murat, "2015-2016 yılı kampanyamız 28 Eylül itibariyle pancar alımıyla resmen başlamış oldu. Bu sene yaklaşık 3 alım merkezimizden toplamda 6 bölgede yaklaşık 300 bin ton pancar işlemeyi hedefliyoruz. Bunun karşılığında 35-40 bin ton şeker hedefliyoruz. Son 10 yılın rekoru diyebiliriz. Gerçekten bu sene adeta bir pancar yılı oldu. Malatya Şeker Fabrikası açısından da bir altın yılı kampanyası olarak düşünüyoruz. Çünkü fabrikada da çok modern büyük değişiklikler yapıldı. Teknolojik yenilikler yapıldı. İyi bir revizyon dönemi yaşandı. Ayrıca pancar açısından çiftçiler açısından da bu sene bölgemizde de bereketli pancar dönemi yaşanıyor. Bereketli bir yıl hem yağışların mevsimin iyi gitmesi hem şeker oranlarının da iyi olması çiftçilerimizin açısından da çok verimli bir yıl diye düşünüyoruz. Bu sene dediğim gibi kampanyamız 3 ay gibi bir sürede devam edecek. Bu da dediğim gibi başta söylediğim gibi belki de son 10 yılın en iyi üretim kampanyası olacak. Rekoltenin yüksek olmasını bekliyoruz” dedi.

Murat, 6-7 yıldır kapatılacağı gündeme gelen Malatya Şeker fabrikasının şuanda Türkiye’nin en iyi fabrikalarında biri konumunda olduğunu ifade etti.

Murat en büyük sıkıntılarının da eleman yetersizliği olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA