Önce Soma'da Uygulandı Şimdi Tüm Türkiye'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, geçtiğimiz yıl maden faciasının yaşandığı Soma’da esnafa verdikleri krediyi şimdi tüm Türkiye’ye yayacaklarını söyledi. Özdağ, Soma’da düşük faizli bir yıl ödemesiz 3 yıl geri ödemeli olarak verilen 30 bin liralık kredinin şimdi faizsiz olarak tüm esnafa verileceğini kaydetti.

Önce Soma'da Uygulandı Şimdi Tüm Türkiye'de
Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bulunan Havuzlu Çarşı esnaflarından Muzaffer Çakmak ve Doğan Göde’nin davetini kırmayarak Havuzlu Çarşı’da esnafla buluşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, burada AK Parti’nin esnafla ilgili vaatlerini anlattı. Özdağ’a ziyaretinde Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ve partililer de eşlik etti.

Özdağ’ı ‘Manisa’nın abisi’ olarak gördüklerini belirten esnaf Doğan Göde, “Geçmişte birçok ağabeyimiz oldu. Yaşça değil ama siyaseten ağabeyimiz. Manisa’nın da bir yerde patronu. Diğer vekillerimiz darılmasınlar, Sayın Özdağ AK Parti’nin patronu vaziyetinde. Buraya teşrif ettikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

Havuzlu Çarşı esnaflarından Muzaffer Çakmak da Özdağ’ın hem çarşılarına hem de Manisa’ya çok ciddi katkılar sağladığını anlatarak, “Hangi talebimizi ilettiysek, yüzde 95’i gerçekleşti. Yüzde 5’i de olmayacağı için bize döndü. Kendisine müteşekkiriz, yaptıkları için teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç da Şehzadeler ilçesinin kalbi olan Havuzlu Çarşı’da esnafa 1 Kasım seçim beyannamesinde yer alan esnafla ilgili vaatlerini anlatmak için ziyaret ettiklerini ve gün içerisinde ziyaretlerinin devam edeceğini söyledi.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise “İnşallah esnaflarımıza daha çok hizmet edeceğiz çünkü onların ekonomik durumları daha güzel olursa istihdam yaratırlar, huzur sunarlar şehre. Onlar şehrin göz bebekleri. Manisa’da 65 bin esnaf var. Onların her türlü hak ve hukukunu korudum. Dediler ki belki iyi niyetle söylediler ben de dedim ki ‘Anayasa ve kanunlardan hakkını almayan, desteğini almayan hiçbir uygulamayı yaptırtmam bu şehirde.’ Esnaflar gönüllü olarak yapsınlar. Sendikalar, dernekler, odalar, esnaf odaları, esnaf kefaletler bu ileri gönüllü yapsınlar. Onlara yazılar geldi, ‘İki ay içinde yapmazsanız bu kadar ceza yersiniz.’ diyerek benim vatandaşımı devlet korkutmayacak efendim. Devlet şefkatli olacak. Konuşarak halledecek. Ben hemen onlarla ilgilendim” dedi.

"SOMA’DAKİ UYGULAMAYI TÜRKİYE GENELİNE YAYIYORUZ"

Esnaflarla ilgili seçim beyannamesinden de bahseden Özdağ, “İnşallah bunları 1 Kasım’dan sonra iktidar olup, bir yandan karşılıksız kredilerin verilmiş olması, KOSGEB üzerinden zaten yeni iş kuranlara destek veriyorduk biz. Kırsal kalkınma üzerinden de tarımda çok ciddi hibelerimiz ve desteklemelerimiz vardı. Düşük faizlerle kredilerimiz vardı. Şimdi ise Soma’da yaptığımız uygulamayı Türkiye geneline yayıyoruz. Fakat Soma’da yaptığımız uygulamanın bir özelliği, farklılığı var. Orada 2 bin 500 esnafa 30 bin lira verdik. Çünkü maden kazası olmuştu içeride canlılık yoktu ekonomide. 30 bin lira düşük faizli, bir yıl ödemesiz, 3 yıl geri ödemeli düşük faizli olarak verdik. Şimdi faizsiz olarak takdim edeceğiz biz bunu Allah nasip ederse. Biz esnaflarımızın yanındayız. Ben bundan sonra Genel Başkan Yardımcısı olarak, bir milletvekili olarak, sizin hizmetkarınızım" ifadelerini kullandı.

"SİYASETTE 40 DÜRÜST KALABİLMEK ÇOK ÖNEMLİ"

Doğan Göde’nin ‘Selçuk Bey Manisa’nın abisi’ sözlerine de atıfta bulunan Özdağ şunları söyledi:

“Doğan Bey beni bağışlayın. İltifatına çok teşekkür ediyorum. Allah Razı olsun. Yaşça değil makamca dediniz. Ben Genel Başkan Yardımcısıyım ve sizin kardeşiniz olarak kabul edin beni. Burada bir tane abi olsun. Arınç’ı seven olur olmaz ama siyasette 40 yıl kalıp da dürüst kalmak çok zordur. Dürüst olabilmek çok zordur. Biz o parlamentoyu görüyoruz. Çok zordur, erimemek, kardan adam olmamak. Sayın Arınç burada ağabeylik yaptı halen daha bizim ağabeyimiz. Ben sizin hizmetkarınızım. Ona da teşekkür ediyorum. Beni AK Parti’ye kazandıran Sayın Bülent Arınç’tır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a beni öneren, salık veren odur. Sonra Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da teveccühleriyle biz bu partiye girdik ve 5 yıldır da sizin milletvekilliğinizi yapıyorum. Allah nasip ederse 1 Kasım’da iktidar olacağız. Her sözümüzü yerine getireceğiz. İşçiye, esnaflara, memura, çiftçiye, öğrencilere, kadınlara, engellilere, özellikle engelli vatandaşlarımızın çocukları için çok ciddi yaşam merkezlerimiz var. Ne probleminiz olursa bana iletin. İster derneklerinizle, odalarınızla, ister bireysel olarak ben size hizmet edeyim. Ben bir tek şey istiyorum. Baki kalan bu kubbede hoş bir seda bırakmak istiyorum. Peygamber efendimizin sözünü yerine getirmek istiyorum. ‘İnsanların en güzeli insanlara hizmet edendir.’ Bakın Müslümanlara demiyor. İnsanların en güzeli insanlara hizmet edendir diyor. Kavminin efendisi kavmine hizmet edendir. Ben milletimin hizmetkarı olmak istiyorum inşallah.”
Kaynak: İHA