New York'ta Popüler Kültür Etkinliği Comic Con Başladı

New York Jacob K. Javits Convention Center'da açılan New York Comic Con fuarı, ilk gününde ziyaretçi akınına uğradı.

Büyük çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu ziyaretçiler, erken saatlerden itibaren fuar alanı önünde sıra bekledi, kıyafetleri ile renkli görüntüler oluşturdu.

Javits Center'da 8 ve 11 Ekim arasında gerçekleştirilen, Doğu Yakası'nın en büyük çizgi roman ve popüler kültür etkinliği olarak bilinen fuarda, çizgi roman, grafik roman animasyonları, video oyunları, film ve televizyon alanlarında stantlar açıldı. Fuarda birçok farklı konuda panel ve özel gösteriler de yer alıyor.

Tüm biletlerinin satıldığı bildirilen fuarı bu yıl yaklaşık 160 bin kişinin gezeceği belirtildi. Fuar  geçen yıl 151 bin ziyaretçi çekmişti.

Fuarın ilk gününde karikatürist Hilary Price'in Ulusal Karikatürcüler Derneği standında çizim yaptığı görülürken, Seth Meyers, David Duchovny, Bryan Cranston ve  Sarah Michelle Gellar gibi ünlü isimler Comic Con'un katılımcıları arasında yer aldı.

Çizgi roman endüstrisi ürünleri, video oyunları ve dizi filmlerin dahil olduğu ABD'nin en büyük eğlence fuarı, birçok firmanın yıllık önemli duyuruları için de bir mecra oluşturuyor.

"Game of Thrones", "Masashi Kishimoto ile Bir Akşam", The Dark Knight'ın 30. Yıl Dönümü", "The Walking Dead" ve "Daredevil" fuarda büyük ilgi çekmesi beklenen panel ve programlar arasında bulunuyor. Fuarda bu yıl ilk defa fuar alanı dışında, Hammerstein Ballroom ve Madison Square Garden'da da film gösterimi ve paneller gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA