Kahvaltı Okulu Da Etkiliyor

Medical Park Tarsus Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Ayşe Şahika Karagöz, Tarsus Bilge Lokman Hekim Sağlık Koleji’nde kahvaltının önemi üzerine öğrencilere seminer verdi. İnteraktif seminerde öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Karagöz, kahvaltının insan sağlığında ve günlük yaşamında sanılandan daha fazla önemi olduğunu belirtti. Karagöz, kahvaltı yapmayan öğrencilerin okul başarılarının, kahvaltı yapan arkadaşlarından daha düşük olduğunu söyledi.

Kahvaltı Okulu Da Etkiliyor
Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Ayşe Şahika Karagöz, “Kahvaltı yapan öğrencilerin kahvaltı yapmayan öğrencilere göre kendilerine güvenlerinin çok yüksek olduğunu, daha uyumlu olduklarını ve sosyal becerilerinin daha yüksek olduğunu gösteren araştırmalar vardır. Yine yapılan bir araştırma, kahvaltı etmeyen öğrencilerin başta demir ve kalsiyum olmak üzere günlük mineral alımlarının yetersiz olduğunu göstermiştir. Ayrıca kahvaltı etmeyenlerin gün içinde, kahvaltı yapanlara oranla daha fazla yemek yedikleri ve daha fazla kalori aldıkları için kilo sorunu yaşadıkları görülmüştür” dedi.

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Ayşe Şahin Karagöz, kahvaltıda tüketilmesi için şu gıdaları önerdi: Peynir, zeytin, yumurta, meyve, söğüş sebze, ekmek, süt veya taze sıkılmış meyve suyu, ceviz, badem ya da fındık.
Kaynak: İHA