İngiliz The Economist: Erdoğan vazgeçilmez bir ortak

Economist dergisi son sayısında, Tayyip Erdoğan'ın hafta başındaki Brüksel gezisini sayfalarına taşıdı.

İngiliz The Economist: Erdoğan vazgeçilmez bir ortak
İngiliz The Economist: Erdoğan vazgeçilmez bir ortak
Hemen her seçim öncesi AK Parti iktidarının gücünü kaybetmesi için CHP ya da HDP'ye oy verin çağrısı yapan İngiliz dergi Economist rotayı yeniden Erdoğan'a çevirdi.

Dergi, Türk demokrasisisinin gerilmesine rağmen, Avrupalı cihatçıların Suriye'ye gitmelerinin ve göçmen krizinin Erdoğan'ı AB nezdinde 'vazgeçilmez bir ortak yaptığını' yazdı.

Economist'in Avrupa sayfalarındaki Charlemagne köşesindeki yazının başlığında, 'İntikam soğuk yenen bir yemektir' ifadesine atıf var.

ERDOĞAN'IN ROLÜ DEĞİŞTİ


Dergi Erdoğan'ın geçmiş Brüksel gezilerinde iltimas istediğini bu kez rollerin değiştiğini belirtiyor. Yıllardır ilk kez bir Türk liderin gezisinde ana gündem maddesinin Türkiye'nin AB adaylığı olmadığının altını çizdi Economist.

AB'NİN DE TÜRKİYE'YE İHTİYACI VAR

Mülteci sorununun gündemde olduğu bugünlerde, Türk bakanların övünerek AB'nin Türkiye'ye, Türkiye'nin AB'ye olduğundan daha fazla ihtiyacı olduğunu söylediklerini de ekledi.

ERDOĞAN VAZGEÇİLMEZ ORTAK OLDU

İşte yazıdaki bazı satırlar:

'Türkiye'nin liderleri yıllarca Avrupa başkentlerini rica eden taraf olarak ziyaret ederlerdi. Türkiye'nin uykudaki AB mücakerelerini canlandırmaya çalışırlar ve insan hakları alanında yedikleri fırçalardan sonra suratlarını asarlardı. Bugün ise Avrupalı cihatçılar, Türkiye'nin geçirgen Suriye sınırından bu ülkeye akın ediyor ve ufukta göçman akışının sonu görünmüyor. Sayın Erdoğan birden vazgeçilmez bir ortak oldu. Ve Avrupa'nın mülteci krizini beceriksizce yönetmesi, Erdoğan'ın fazlasıyla böbürlenmesine neden oldu.'