İlk Kez Müze Gezdiler

Samsun’da Canik Başalan Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, ilk defa müze gezerek kentin tarihi hakkında bilgi sahibi oldular.

İlk Kez Müze Gezdiler
Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Samsun Kent Müzesi eğitim-öğretim yılı nedeniyle ilkokul çocukları için müze gezisi düzenledi.

Bu kapsamda müzenin ilk ziyaretçileri de Samsun’un Canik ilçesinde Başalan Mahallesi’nde bulunan ve taşımalı sistemle Başalan Cumhuriyet İlkokulu’nda eğitim gören ilkokul 3 ve 4. sınıf öğrencileri oldu.

Öğretmenleri eşliğinde müzeye gelen öğrenciler, Samsun Kent Müzesi yetkililerinden Samsun’un tarihi ve kültürü hakkında bilgilendirildi. Hayatlarında ilk defa müzeyi gezdiklerini belirten öğrenciler, böyle bir etkinliğe katılmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.



Müzelerini ziyarete gelen Canik Başalan Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin ilk kez geldiklerini belirten Samsun Kent Müzesi Sorumlusu Nilgün Sarıçoban, “Etkinliğimiz Kent Müzemizde 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk etkinliği oldu. İlk etkinliğimizi Canik Başalan Cumhuriyet İlkokulu ile gerçekleştiriyoruz. Etkinlikte bize Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın da destekleri oldu. Önce 50 öğrencimizi müze içersinde gezdirdik. Daha sonra ebru sanatı, kendi gazetelerini kendileri oluşturacak şekilde bir takım atölyeler kurguladık. Bu eğitim öğretim yılı boyunca bu tür çalışmalarımız devam edecek. Canik Başalan Cumhuriyet İlkokulu’ndan gelen öğrencilerimiz müzemizi ilk defa ziyaret ediyorlar” dedi.

Müze ziyaretinin ardından minik öğrenciler müze içerisinde grup çalışması dinamiği, ebru sanatı ve ‘benim gazetem’ gibi etkinliklere de katıldılar.
Kaynak: İHA