Güney Sudanlı Sağlık Personeline Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Güney Sudan sağlık personeline eğitim programı düzenlendi.

Güney Sudanlı Sağlık Personeline Eğitim
TİKA’nın katkıları ile düzenlenen programda, mesleki bilgi ve becerilerinin artırılması amacıyla Güney Sudanlı uzman, hemşire, laboratuvar ve ameliyathane teknisyeni toplam 8 sağlık personeline Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde farklı branşlarda 1 aylık eğitim verildi.

TİKA olarak, 2011 yılında bağımsızlığını kazanmasının ardından birçok sektörde projeler düzenlenmek suretiyle Güney Sudanın ihtiyaç duyduğu uzman personel kadrosunun oluşturulmasına katkı sağlanıyor.

Sağlık alanında ülkenin yetişmiş sağlık personelinin ihtiyaç duyduğu eğitim programlarının düzenlenmesi amacıyla ülkemiz Sağlık Bakanlığı ile bir çalışma başlatılmış, Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda ilk grup ülkemize getirilerek eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamladı.

Eğitimlerini tamamlayan sağlık personeli, hastane binasında düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Törene, TİKA yetkilileri, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve eğitimlerini tamamlayan sağlık personeli katıldı.

Eğitim programının Ankara’daki son gününde yapılan tören ardından Başkent’ten ayrılan kursiyerler; İstanbul’da düzenlenen kültürel gezilerden sonra ülkelerine geri döndüler.

Söz konusu eğitimlerin Güney Sudan’ın ihtiyaç duyduğu alanlarda devam etmesi için çalışmalar yürütülmekte olup yakın zamanda ikinci grubun ülkemizde misafir edilmesi planlanıyor.
Kaynak: İHA