Gazeteci Bülent Keneş hakkında yakalama kararı

Todays Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in, paylaştığı yazılarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklama istemiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakılmasına yapılan itiraz kabul edildi. Keneş hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Gazeteci Bülent Keneş hakkında yakalama kararı
Gazeteci Bülent Keneş hakkında yakalama kararı
Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanması talep edilen Keneş'in İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği'nce serbest bırakılmasına yaptığı itiraz karara bağlandı.

İtirazı değerlendiren İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, Keneş'in, serbest bırakılmasından sonra eylemlerini ısrarlı bir şekilde devam ettirmesi nedeniyle savcılığın talebinin yerinde olduğuna karar verdi.

Hakimlik, şüphelinin serbest bırakılması kararını kaldırarak, Keneş hakkında tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

Olayın geçmişi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları, Keneş'in, 23 Ağustos 2015'ten sonra paylaştığı birçok tweette Cumhurbaşkanı'na hakaret suçunu işlediği iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Soruşturma başlatan savcılık, Keneş'i ifadesini almak üzere adliyeye davet etmişti. Keneş, savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Nöbetçi İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği de hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyarak şüpheli Keneş'in serbest bırakılmasına karar vermişti.

Savcılık ise hakimliğin kararına itiraz etti. Savcılığın dilekçesinde, Keneş'in serbest bırakılmasından sonra da Twitter üzerinden ''hakaret'' eylemlerine devam ettiği belirtilerek, şüphelinin serbest bırakıldıktan sonra yaptığı basın açıklamasına da değinildi.

Keneş'in açıklamasında, ''Yaptıklarına pişman edeceğim. Serbest bıraktıklarına pişman olacaklar'' şeklinde beyanlarda bulunduğu aktarılan dilekçede, şüphelinin bu eylemine devam ettiği ve suç işleme kastının yoğunluğunu ortaya koyduğu kaydedildi. Dilekçede, bu nedenle Keneş hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması talep edildi.

Kaynak: AA