Erzincan'da 40 Bin Öğrenciye 40 Bin Kitap

Erzincan’da kitap okuma ve kitap okumayı aşılamak adına bir etkinlik düzenlendi.

Erzincan'da 40 Bin Öğrenciye 40 Bin Kitap
Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediye Başkanlığının desteğiyle, Şuurlu Öğretmenler Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erzincan Üniversitesi işbirliği ile “Erzincan Kitap Okuyor” programı kapsamında Yazar Sadık Yalsızuçanlar ve Mine Sota’nın katılımıyla imza günü gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

KİTAP KONUSUNDA İZDİHAM OLUŞMASINI YADIRGAMIYORUZ

Kitap okuma kampanyasının başarılı olması temennisinde bulunan Vali Süleyman Kahraman ve protokol mensupları, yazarlar Sadık Yalsızuçanlar ve Mine Sota’ya kitap imzalatarak kampanyanın başarılı olması temennisinde bulundular. Yoğun ilgi ve izdihamın olduğu programda emeği geçenlere teşekkür eden Vali Süleyman Kahraman, kampanyanın çok anlamlı olduğunu ve buna herkesin destek vermesi gerektiğine vurgu yaparak, “Bugün önemli bir olayı yaşıyoruz. İlimizde gördüğünüz gibi epeyi bir heyecan var. Bu heyecanı da okuyucularımızın kitapla buluşması olarak değerlendiriyoruz. Gördünüz gibi öğrencilerimiz, vatandaşlarımız yoğun bir ilgi gösteriyor hatta burada bir izdiham oluşuyor. Başka bir konuda izdiham oluşmasını yadırgarız ancak kitap konusunda izdiham oluşmasını yadırgamıyoruz. Bu çok sevindirici bir durum. Demek ki ilimizde okumaya karşı bayağı bir açlık var.

BİZİM İNANCIMIZDA “OKU” EMRİ VARDIR

Üniversitemizin koordinatörlüğünde koordinatör Rıfkı Erdem Bey’in çalışmasını biz önemsiyoruz. Üniversitemiz bunda önderlik ediyor. Yine Valiliğimiz ve Belediyemiz destek veriyor. Sivil toplum kuruluşlarının desteğini almak istiyoruz. Onların desteği var fakat daha fazla olmasını temenni ediyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın da kampanyaya yoğun bir ilgi göstermelerini bekliyoruz. Malumunuz bizim inancımızda ‘Oku’ emri vardır. Fakat maalesef bu emri fazla yerine getiremiyoruz. Tam tersini yapıyoruz. Bu bakımdan özellikle vatandaşlarımızın okumasını, yazmasını arzu ediyoruz. Ve her şeyin başta okumaktan geçtiğini, okumakla ilgili olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu konuda gördüğünüz gibi kampanyaya yoğun bir katılım var. Kampanyamız çok canlı geçiyor. İnşallah bunun devamını yapacağız. 40 bin kitabı öğrencilerimizle ve vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Bunun için Türkiye’de önemli bir esas getiren iki yazarımız var, Mine Hanım ve Sadık Yalsızuçanlar. Kampanyamıza destek verdiler. Bununla beraber yine basınımız, medyamız destek veriyor. Ben basınımıza çok teşekkür ediyorum. Bu kampanya ilk etapta amacına ulaşmıştır. Türkiye diğer Avrupa ülkelerine kıyasla okuma oranında çok gerilerde. Dolayısıyla bu tür kampanyalara çok ihtiyacımız var. Hepimizin bu tür kampanyaları desteklemesi gerekir. Okumaya, yazmaya maddi ve manevi anlamda destek vererek bu kampanyaların desteklenmesi gerekir.” dedi.

Konuşmasının ardından öğrencilere kitap hediye eden Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Yazarlar Sadık Yalsızuçanlar ve Mine Sota’ya şilt takdim ederken kampanya süresince ise 40 bin öğrenciye, 40 bin kitap dağıtılmasının hedeflendiği öğrenildi.
Kaynak: İHA