Erik Ağaçları Çiçek Açtı

Muğla’nın Fethiye İlçesi’ndeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ’da Ekim ayı ortasında yamaç paraşütü ile uçuş rekoru yaşanırken Ölüdeniz plajlarında da yoğunluk hız kesmeden devam ediyor. Geçen yıl 89 bin uçuşun gerçekleştiği Babadağ’da bu yıl 120 bin uçuş hedeflenirken geçen yılın rekoru da geride kaldı.

Erik Ağaçları Çiçek Açtı
Babadağ’ın zirvesindeki 1700, 1800 ve 1900 pistlerinden havalananlar, gökyüzünde doyumsuz Akdeniz manzarası eşliğinde süzülerek Ölüdeniz Plajı’na iniş yaparken şu günlerde Babadağ’ın zirvesinde beyaz bulutlar kaplayınca paraşütle uçanlar apayrı bir keyif yaşıyor. Bulutların üzerinde paraşüt keyfi yaklaşık 10 dakika devam ederken uçuşa geçtikten sonra 2 bin 400 metreye kadar yükselen paraşütler daha sonra bulutları yarıp muhteşem bu manzaradan bu kez Ölüdeniz’in muhteşem manzarasına doğru yol alıyor. Gökyüzünde yarım saat kalan paraşütler Ölüdeniz Belcekız plajından adeta “martı gibi” gözleniyor.

MAVİ YEŞİLİN BULUŞTUĞU NOKTADA DENİZ KEYFİ

Fethiye’nin Dünyaca ünlü bir diğer noktası ise Ölüdeniz ile Belcekız plajları, halk plajı ile ücretli plajın bulunduğu bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, mavi ve yeşilin buluştuğu noktada denizin tadını çıkartıyor. Gökyüzünde martı gibi süzülen paraşütleri izleyen turistler, Ekim güneşinde bronzlaşıp serinlemek için denize giriyorlar. İngiliz, Alman, Hollanda, Çin ve Güney Kore’den gelen turistler "Bu dönemde yani ekim ayı ortalarında Ölüdeniz bir başka güzel. Hava sıcaklığı yaz gibi. Tatil planımızı bu yıl Yunanistan yerine Türkiye için yapmaktan dolayı seviniyoruz. Havalar çok güzel geçiyor. Burası muhteşem bir yer. Paraşütle uçtuk. Adrenalin depoladı” dediler.Fethiye’de hava sıcaklığının 29-30 derece, Deniz suyu sıcaklığının ise 27 derece olduğu kaydedildi.

ERİK AĞACI ÇİÇEK AÇTI

Muğla’nın Fethiye ilçesinde adeta mevsimler karıştı. Mart ayında çiçek açması beklenen erik ağaçları son baharda çiçek açmaya başladı.

Fethiye ve Ölüdeniz sahilleri Ekim ayı ortalarında adeta pastırma yazı yaşarken turistler denize girip serinliyor. Güzel ve güneşli hava nedeniyle Erik ağaçları da çiçek açtı. Babataşı mahallesinde Halil Çaylı’ya ait Erik ağacı ekim ayında çiçek açtı. Görenlerin hayretle izlediği çiçekler vatandaşların ilgi odağı oldu. Erik ağacında sonbaharda dökülmesi beklenen sarı yaprakların arasında yeni filizlenen yemyeşil yapraklar çiçekleriyle buluştu. Mahalle sakinlerinden Menşüre Kömürcü isimli kadın “erik ağacında bu mevsimde çiçekleri görünce şaşkınlık yaşadık. İlk kez bu erik ağacı zamansız çiçek açtı.” Dedi. Halil Çaylı ise “bu erik ağacının zamansız çiçek açtığına ilk kez şahit oluyorum. Aslında ilkbaharda mart ayı başında çiçek açıyordu. Böyle bir durumla ilk kez karşılaştım bir kısmını mudamıştım. Budamadığım 3 dalda çiçek açtığını gördüm” dedi.

Kaynak: İHA