BELKO'dan Kömür Satışı

Başkent’te kaliteli Güney Afrika ithal kömürünün güvenilir adresi olan BELKO, 14 perakende satış deposuyla, bu kış da Ankaralıların kömür ihtiyacını karşılamak için hazırlıklarını tamamladı. BELKO, ithal parça kömürün tonunu 570 TL olarak belirledi.

BELKO, uygun fiyat ve vatandaşa sunduğu ödeme kolaylığıyla, vatandaşlardan gelebilecek talep artışını da dikkate alarak çalışma yaptı. Buna göre BELKO, kaliteli ithal parça kömürün tonunu, 25 kiloluk torbalarda, 40 torbası 1 ton olmak üzere peşin 570 TL, kredi kartına ise 5 taksitle 595 TL’den satıyor.

Başkentliler, Yapı Kredi Bankası World Card, Garanti Bankası Bonus Card, İş Bankası Maximum Card, Vakıfbank Vakıf Card, Akbank Axess ve Halkbank kredi kartları ile BELKO satış depolarından 5 eşit taksitte kömür satın alabilecek.

"ALO KÖMÜR" HATTINDAN 24 SAAT SİPARİŞ

Ankaralılar ayrıca 24 saat açık olan 211 06 00 Alo kömür hattı ve ücretsiz olan 0 800 314 53 14 numaralı telefonlarla, 10 torbanın altına düşmemek kaydıyla kömür siparişi verebiliyor.

BELKO, Başkent’te halen Altındağ’da 4, Mamak’ta 3, Çankaya’da 2, Keçiören, Yenimahalle, Sincan, Gölbaşı ve Çubuk’ta 1’er olmak üzere toplam 14 noktada satış yapıyor .

Ayrıca Kızılay metro istasyonunda bulunan BELKO Kömür Satış Bürosu da Ankaralıların kömür talebinin karşılanması için başvuruları bekliyor.

BELKO bu yıl da apartman ve site yöneticilerine, aldıkları kömür miktarına göre 10 aya kadar taksit fırsatı tanıyor.

"KALİTEDE GÜVEN, FİYATTA İSTİKRAR"

BELKO Genel Müdürü Ruhi Kurnaz, BELKO markasının verdiği güven duygusunun yanı sıra uygun fiyat ve taksitle ödeme kolaylığına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.



Kurnaz, Ankaralılara satılan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından dar gelirlilere dağıtılan kömürün, kesinlikle kükürt oranı düşük, kalori oranı yüksek Güney Afrika orijinli kömür olduğunu belirtti.

Kömürle ilgili tüm ölçüm ve kalite kontrolünün, daha kömürler İskenderun Limanı’nda gemiden indirilmeden önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yapıldığına dikkat çeken Kurnaz, kömürün BELKO tarafından teslim alındıktan sonra müşteriye sunulana kadar laboratuar analizlerinin de yapıldığını ifade etti.

Kurnaz, bunun, kent genelindeki olumlu sonuçlarına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Amacımız, Ankaralılara ucuz ve temiz kömür sağlayarak hava kirliğini önlemek. BELKO güvencesinde, piyasaya uygun fiyatla sunduğumuz yüksek kalorili, dayanıklı, kaliteli Güney Afrika orijinli ithal kömür ve uyguladığımız ucuz fiyat politikası, Ankara’da kömür fiyatlarının aşırı ölçüde yükselmesini önleyerek Ankara piyasasında kömür fiyatlarında istikrarın sağlanmasında öncü oluyor.”

KALİTESİZ KÖMÜRE VE EKSİK TARTIYA DİKKAT

Ankara’da kömür satma izninin, Ankara Valiliği İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nce verildiğini kaydeden Kurnaz, vatandaşları, eksik tartı ve kalitesiz kömür karıştırma tehlikesine karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Kurnaz, BELKO’nun mahalle aralarında gezici satış yapan araçları bulunmadığına da dikkat çekerek, vatandaşları, sahte BELKO torbalarıyla satış yapan kaçak kömür satıcılarına karşı dikkatli olmaları için uyardı. Kaçak kömür satıcılarından alışveriş yapanların mağdur duruma düşeceklerini belirten Kurnaz, vatandaşlardan, şüphelendikleri kömür satıcılarını ve şikayetlerini “153 Mavi Masa”ya bildirmelerini istedi.
Kaynak: İHA