Torbalı'da Ailelere Sağlık Taraması

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Torbalı Belediyesi’nin işbirliğiyle, ilçede dar gelirli ailelerinde yaşadığı mahallerdeki 469 bebek, 248 hamile kadın ve 6 bin 563 çocuk sağlık taramasından geçirilecek.

Torbalı'da Ailelere Sağlık Taraması
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Torbalı Belediyesi ilçede önemli bir çalışma başlattı. Proje kapsamında, ilçedeki dar gelirli ailelerin bulunduğu mahallelerdeki bebekler, çocuklar, hamile kadınlar, erkekler sağlık taramasından geçirilecek. Projenin ilk uygulaması ise Atatürk Mahallesi’nde, İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Bediha Türkyılmaz, Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Buluş, Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in eşi Arzu Görmez tarafından başlatıldı.

Bedia Türkyılmaz, İzmir Halk Sağlığı Kanser Şube Müdürlüğü’ne ait eğitim otobüsü ile kanser türlerini erken saptamak ve erken tedaviye yönlendirmek amacıyla kadınlara eğitim verildiğini belirtti.

Tükyılmaz, "Bu nüfus içinde kadın olanlar meme muayenesi, kadın-erkek gaitada gizli kan bakısı için davet edilecektir. Ayrıca bu bölgede diş tarama aracımız diş hekimi ve personeli tarafından başvuran vatandaşlara ağız diş sağlığı hakkında eğitim verilecek, sorunları olan vatandaşlarımız muayene edilecek, araçta tedavi edilebilecekler hemen, diğerlerin Torbalı Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nde tedavilerinin planlamaları sağlanacaktır" dedi.

Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Buluş da, uygulamanın daha çok dar gelir gruplarını kapsadığını, yerel imkanları seferber ederek, daha çok vatandaşın sağlık taramasından geçirilmesini istediklerini kaydetti.

Buluş, "Sağlık taramasının bütün aşamalarında bulunup elde edilen veriler doğrultunda tedavinin devamı ve uygulamanın sistemli yürümesine gerekli her türlü katkıyı sunacağız" dedi.

Kaynak: İHA