Su Şebekesi Olmayan Mahalleden Su Parası Alındığı İddiası

Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Gövdeli Mahallesi’nde yaşananlar su ihtiyaçlarını tankerlerle derelerden taşımalarına rağmen kendilerinden şebeke suyu parası alındığını ileri sürdü.

Su Şebekesi Olmayan Mahalleden Su Parası Alındığı İddiası
Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Gövdeli Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar MASKİ’nin kendilerine hizmet vermemesine rağmen su faturası kestiklerini ileri sürdü. Su ihtiyaçlarını derelerden tankerlerle karşıladıklarını belirten mahalleli, günlerdir ulaştıkları yetkililerin kendileri ile dalga geçtiklerini ifade etti.

Mahalle sakinlerinden Ali Karagöz, “Düğünümüz var ama ne yazık ki suyumuzu tankerlerle getiriyoruz evlerimize. Evde çamaşır yıkayamıyorlar. Suyumuz yok günde sadece 15 dakika bırakıyorlar” şeklinde konuştu.

Evlerin yüksekte olması nedeniyle şebeke suyunun taşınmasında problem yaşandığını anlatan Karagöz, “Eğer muslukları açık unuttuysak, saati pervane gibi çeviriyor, daha sonra 15 dakika gelip kesiliyor” diye konuştu.

Yaşanan su sıkıntısından dolayı yetiştirdikleri hayvanlarında olumsuz etkilendiğini ifade eden Karagöz, “Maski’yi arıyorum bana ‘Yinemi sen’ diyorlar. İnanın MASKİ’de telefona bakanlar sesimden artık beni tanıyor. ’Halledeceğiz’ diyorlar ama çözülen bir sorunumuz yok. İnanın evlerimiz kokuyor. Düğün yaptık, gelen misafirlerimize kirli dere suyu içiriyoruz. Elektriğimiz yetmiyor. Çamaşır makinelerimiz devamlı arıza yapıyor” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden Süleyman Karagöz’de, günümüz Türkiye’sinde ilkel hayat yaşadıklarını savundu. Elli yıl geriden hayatı yaşadıklarını belirten Süleyman Karagöz, “Sırtımıza bit düştü artık. Kendi imkanlarımızla yaptığımız sağlıksız depodan su içiyoruz” diye konuştu.

Bir diğer mahalle sakini Abuzer Bozkurt ise “Bizimde abonemiz var ancak şebekemiz yok, suyumuzu dereden temin ediyoruz. Arada bir geliyorlar saati yazmak için ama suyumuz hiç yok. Bunu yetkililerin duymasını istiyoruz” diye konuştu.

Öte yandan belediye yetkilileri ise daha önce Gövdeli Belediyesi tarafından Küme Evlerinin hemen yanı başına bir depo yapıldığı ve iki depodan beslenmeye çalışıldığını belirtti.

Yetkililer, teknik hata nedeniyle bitirilemeyen çalışmanın sürdüğünü ifade etti.

Kaynak: İHA