Sakarya'da 'Çocuk Astım Ve Alerjisinde Yenilikler' Konferansı

SAKARYA - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen "Çocuk Astım ve Alerjisinde Yenilikler" konulu konferans düzenlendi.

Adapazarı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa katılan Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Göğüs Hastalıkları Klinik Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Karadağ, çocuk hastalıklarında tedavi yöntemleri ve izlenecek yolları katılımcılarla paylaştı.

Karadağ, astımla ilgili olarak ailelerin gereken tıbbi yöntemlere başvurarak yardım alması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Aileler bu durumu genellikle psikolojik olarak kendilerine sıkıntı yapıyor. Bunların önüne geçmemiz gerek. Ailelerimiz genellikle hırıltı, nefes darlığı, göğüste sıkışma hissi ve en önemlilerinden biride sadece öksürme olduğu durumlarda astım şüphesiyle doktora başvurmalı. Uygun tedavi yöntemleri ile çocuklarımız sağlığına kavuşacaktır. Aileler ve hastaların astım ile ilgili kafalarında soru işareti bırakmamalıyız. Uygulanacak tüm tedavi yöntemleri detaylarıyla paylaşılmalıdır. Tedavi süreci için aile ile birlikte karar alınmalıdır. Özellikle sigara dumanına maruz kalınmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulunulmalıdır. Astım hastalığının tedavisinde çok dikkatli olmak gerekir. Süreci kontrol altında tutarak gerekli tedaviler ile sağlıklı bir birey olunabilir."

Kaynak: AA