PKK ateşkes kararı mı aldı?

Gazeteci Celal Başlangıç, “PKK, 1 Kasım’a kadar sürecek bir ‘tek taraflı çatışmasızlık süreci’ ilanına hazırlanıyor” dedi.

PKK ateşkes kararı mı aldı?
PKK ateşkes kararı mı aldı?
KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Bese Hozat, Özgür Gündem gazetesindeki köşesinde, “Özgürlük Hareketi, HDP'nin 1 Kasım'daki büyük zaferine daha fazla katkı sunmak için tekrardan tarihi bir tutum takınarak AKP'nin tüm iğrenç planlarını bir kez daha boşa çıkaracak ve gereken hesabı soracaktır” diye yazdı. Bu yazının ardından bir süredir bölgede bulunan gazeteci Celal Başlangıç çok önemli bir açıklama yaptı.

Başlangıç, T24'te kaleme aldığı yazısında, KCK'nin 11 Ekim 2015 Pazar günü ‘çatışmasızlık kararını' açıklayacağını belirtirken, “PKK, 1 Kasım'a kadar sürecek bir ‘tek taraflı çatışmasızlık süreci' ilanına hazırlanıyor” ifadelerini kullandı. Başlangıç ateşkes kararının 15 Ekim'den itibaren uygulanmaya başlanacağını da iddia etti. Başlangıç yazısının sonunda ‘ Bu kritik bilgileri paylaşmak bile üzerimize çöken kara bulutları az da olsa dağıtır diye düşündüm.Yanıldıysam, sizi yanılttıysam; gazeteci olarak hesabını vermeye hazırım' dedi.

KAYNAK:T24