Kürşat Tuna Yenice'de Biber Üreticilerinin Sorunlarını Dinledi

Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale Milletvekili Kürşat Tuna, Yenice ilçesinde esnaf ziyaretlerinin ardından Seyvan ve Çınarcık köylerini ziyaret ederek Kapya cinsi Kırmızı biber üreticilerinin sorunlarını dinledi.

Kürşat Tuna Yenice'de Biber Üreticilerinin Sorunlarını Dinledi
MHP Çanakkale Milletvekili Kürşat Tuna, Yenice MHP ilçe başkanı Recai Ertan, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve MHP Yenice İl Genel Meclis Üyesi Oktay Arslan ile Yenicede seçim çalışmalarında MHP’nin tek başına iktidara gelmesi için destek olmalarını istedi. Yenice ilçesinde esnaf ziyaretlerinin ardından akşamda Seyvan ve Çınarcık köylerini ziyaret eden Tuna, “Memleketimizin içinde bulunduğu terör ve ekonomik sorunları konuştuk, çözümlerimizi dile getirdik. Ama bugün çok üzüldük çiftçimiz kan ağlıyor. Biber 35 kuruşa alıcı bile bulamıyor. Yeniceli hemşerilerimiz çaresiz durumda, bu eziyete bir son vermek gerekiyor. Biz milletimizin çaresi olmaya geliyoruz” dedi.

Geçtiğimiz ay, 1 TL’den alıcı bulan kapya cinsi kırmızı biberin fiyatının 35 kuruşa kadar düştüğünü söyleyen üreticiler, bölgede 20-25 bin dönüm biber ekimi yapıldığını, yörenin başlıca üretim kaynağının bu olduğunu hatırlattı. Sağlıklı bir tarım politikası olmadığı için üreticinin ekonomik anlamda sıkıntıları çektiğini söyleyen Kürşat Tuna, “Maalesef ülkemizde sağlıklı bir tarım politikası yürütülmüyor. Bu sadece biberde değil, genel olarak üreticilerin sorunu. Çiftçi emek harcıyor, para harcıyor üretiyor. Ancak en az parayı da kendisi kazanıyor. Bu duruma son vermek için ciddi çalışmalarımız var. Üretenin kazandığı ciddi bir tarım politikası hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA