Edirne, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras İl Envanterine 2 Unsurunu Daha Kattı

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Edirne’nin 2015 yılında Somut Olmayan Kültürel Miras Listesini (SOKÜM) yayınladığını söyledi. SOKÜM, hazırladığı listede Edirne’yi, 8 değeriyle ulusal envanterde, 3 değeri ile ise il envanterinde yer aldırıyor.

Edirne, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras İl Envanterine 2 Unsurunu Daha Kattı
Hacıoğlu, Edirne’nin 2015 yılında Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde ‘Kat-ı sanatı’ ve ‘Kıspet yapımı’ ile birlikte 2 farklı değeri ile envantere girdiğini belirterek, “Bu yıl da Edirne’mizden Kıspet Yapımı ile Kat’ı Sanatı olmak üzere iki unsur İl ve Ulusal envantere girmeye hak kazandı. Atbaba Şenlikleri unsurumuz da bir sonraki toplantıda değerlendirilmek üzere 2016 yılına bırakıldı” dedi.

2015 yılında Somut Olmayan Kültürel Miras Listesini (SOKÜM) yayınladığını rapora göre Edirne, Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali, Bahar Bayramı: Hıdrellez / Aziz George Günü, Ebru Sanatı, Çini Sanatı, Edirnekari Sanatı, Talikacılık, Kispet yapımı ve Kat’ı Sanatı gibi unsurları ile ulusal envanter listesinde yer alırken, Misk Sabunu, Aynalı Süpürge ve Bocuk Gecesi Kutlamaları unsurları ise il envanterinde yer almaya devam etti. Öte yandan, Geleneksel Atbaba Şenlikleri ve Edirne Bez Bebekleri unsurlarının da bir sonraki toplantıda değerlendirmeye alınacağı bildirildi.

Kaynak: İHA