Cumhurbaşkanı ve Abe açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe, ortak açıklama yaptı. Japonya ile işbirliğini önemsediklerini vurgulayan Erdoğan, "Uluslararası gündemin öne çıkan konularını değerlendirdik. Bu konuda değerli dostum Abe ile hemfikir olduğumuzu gördük" dedi.

Cumhurbaşkanı ve Abe açıklama yaptı
Cumhurbaşkanı ve Abe açıklama yaptı
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Geçen yıl, Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkilerin başlamasının 90'ıncı yıldönümünü kutlamıştık. 2014 yılının ilk ziyaretimi bu vesileyle Başbakan olarak Japonya'ya gerçekleştirmiştim. Bu gün de, Türk Japon dostluğunun önemli simgelerinden Ertuğrul Fırkateyni'nin 152'inci yıl dönümüdür.

Görüşmelerimizde ikili ilişkilerimizin stratejik boyutlarını ele aldık. Uluslararası gündemin öne çıkan konularını değerlendirdik. Bu konuda değerli dostum Abe ile hemfikir olduğumuzu gördük. Kuşkusuz ekonomik ve ticari ilişkilerimiz Japonya ile en önemli ilşkilerimizin başında geliyor.

Abe'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Stratejik ortaklığımız daha da gelişecek. Dünyada en çok mülteci kabul eden Türkiye'ye saygı duyuyoruz. İki ülke arasındaki siyasi, ekonomi ve kültür alanındaki işbirliğini teyit etmiş olduk. Erdoğan'ın bu ziyaretinde, iki ülkenin bilgi, iletişim ve teknik alanda işbirliğine ilişkin dökümanların imzalanmasını olumlu karşılıyoruz.