Çiftçilere 'Macar Fiği Tohumu' Dağıtıldı

Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından İl Özel İdaresi iş birliğiyle ücretsiz olarak çiftçilere 40 bin kilo Macar Fiği dağıtıldı.

Çiftçilere 'Macar Fiği Tohumu' Dağıtıldı
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde düzenlenen macar fiği dağıtımı törenine Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, STK Temsilcileri, daire müdürleri ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Vali Şerif Yılmaz, devlet olarak her zaman çiftçinin yanında yer aldıklarını belirterek, "Devlet sizlerle... Tarlada, dağda, ovada, hep beraberiz. Biz insanımızın doğduğu yerde karnını doyurması için her türlü desteği Devlet olarak vereceğiz. Bu sözümüzü bugüne kadar gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. Kütahya’nın en uç noktasındaki mezralara varıncaya kadar ulaşım sorununu çözdük. Bu yıl 482 km yolun asfaltını yaptık. Bunun 70 km’si sıcak asfalt. Belki Kütahya tarihinde ilk defa bu kadar geniş ve kapsamlı bir çalışma yapıldı. Yine en ücra köşeye varıncaya kadar kırsalda yaşayan insanlarımızın bu zamana kadar hayal dahi edemedikleri çöpleri toplamaya başladık İl Özel İdare kaynaklarıyla, imkanlarıyla. Geçenlerde bir beldeye gittik, kapanan beldelerden bir tanesi. Kapanan beldeler eleştirilen bir husus olduğu için bunu söylemekte fayda var. ’Sayın Valim 2 ayda çöpümüz zor alınıyordu denildi.’ Şuanda haftada bir, gerektiğinde iki defa çöp alıyoruz. En ücra köşeye varıncaya kadar kilit parkesinden, yangınlara müdahaleyle ilgili su tanklarına varıncaya dek sizlerle beraber olmaya çalıştık. Bugün kanalizasyonuyla, altyapısıyla, asfaltlarıyla şehir merkezinde ne varsa köyde ve kırsalda bunu gerçekleştirme gayretini gösterdik ve çok şükür bunu da gerçekleştirdik. Bunu gerçekleştirirken de insanımızın rahat yaşamasını sağlayacak olan altyapının yanında kırsalda yaşayan insanlarımızın geçimini temin edecek işlerinde de destek olmaya gayret ettik. Bugün bu dağıttığımız tohum bunun bir tanesidir. Bazen ’Devlet bize bakmıyor’ diye düşünenler olabiliyor, ancak devlet her zaman yanınızda devleti bilmeyen ve tanımayanlar varsa bunu hissedememiş olabilirler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 5 çiftçiye katılım belgeleri takdim edildi. Ahiler Köyü’nden İdris Emir’in belgesini Valimiz Sayın Şerif Yılmaz, Karaağaç Köyü’nden Emir Reyhan Çetin’in belgesini Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kızılcaören Köyü’nden Mustafa Öztezcan’ın belgesini İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Elmacık Köyü’nden Ramazan Gün’ün belgesini İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, Belkavak Köyü’nden M.Ali Çetin’in belgesini de AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş takdim etti. (EFE)
Kaynak: İHA