Burhaniye'de Engellilere Kaymakam Ziyareti

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ziyaretlerini sürdüren Kaymakam Hüseyin Öner, Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesini ziyaret etti. Başkanı Gürsel Vardar tarafından kapıda karşılan Kaymakam Öner, dernek faaliyetleri ve engelli sorunları ile ilgili bilgiler aldı.

Burhaniye'de Engellilere Kaymakam Ziyareti
Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner Burhaniye’deki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret programı çerçevesinde dünde, Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesine bir ziyaret gerçekleştirdi. Çok sıcak bir ortamda gerçekleşen ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulan ziyarette, engellilerin sorunlarının çözümünde engelli derneklerinin işlevinin önemine işaret eden Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, “ Engellilerin sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Devletimiz de bu konuda tüm imkanlarını seferber ediyor. Engellilik kimsenin tercihi değil, her sağlam kişi potansiyel bir engelli olduğunun bilincinde olmalı. Bu bilinçle hareket edildiği zaman engelli kardeşlerimizin günlük hayatta karşılaştıkları sorunların aşılması çok daha kolay olacaktır. Kaymakamlık olarak biz her zaman sizin destekçiniz olmaya devam edeceğiz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesi Başkanı Gürsel Vardar da,“ Burhaniye Kaymakamımız Hüseyin Öner’in bu ziyaretinden ziyadesiyle memnunuz. Bu ziyaretin manevi değeri bizim için çok büyük. Türkiye Sakatlar Derneği, 60’lı yıllardan beri faaliyet gösteren, Türkiye’nin dört bir yanında şubeleri olan ve sahip olduğumuz engelli haklarının kazanımında çok önemli işlevleri olmuş kamu yararına çalışan dernek belgeli köklü bir dernektir. Burhaniye’deki derneğimiz böylesine köklü bir derneğin şubesidir. Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesi körfezimizde kamu yararına çalışan dernekler belgeli tek engelli derneğidir. Biz dernek yöneticileri gelip geçiciyiz. Derneğimiz kurumsal anlamda tanıtılmalı ve el ele verilerek hak ettiği yere getirilmelidir. Engelli haklarının bilinmesinde sorunlarının dile getirilip çözüm yollarının üretilmesinde bu konuyla ilgili kurumlar arası koordinasyonun sağlanmasında kamuoyu oluşturulmasında güçlü bir engelli derneğimizin olması özellikle biz engelliler için büyük önem arz etmektedir. Bu anlamda bizlere desteğini esirgemeyen Kaymakamımız Hüseyin Öner’e, Belediye Başkanımız Necdet Uysal’a, Genel Merkez Yöneticilerimize bizlere yalnız olmadığımızı hissettiren herkese çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Kaynak: İHA