Başkentte Kültür Sanat

ANKARA - İspanya Büyükelçiliği Kültür Ataşeliği ve Flamenko Ankara Derneği işbirliğiyle 10-17 Ekim tarihlerinde "9. Uluslararası Flamenko Ankara Festivali" düzenlenecek.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, İspanya Büyükelçiliği Kültür Ataşeliği ve Flamenko Ankara Derneği'nin işbirliğiyle 10-17 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen "9. Uluslararası Flamenko Ankara Festivali" kapsamında yerli ve yabancı sanatçılar sahne alacak, atölye çalışmaları, tanıtım dersleri, flamenko yürüyüşü ve fiesta düzenlenecek.

Festival kapsamında müzisyen Livio Gianola ve dansçı Cristina Benitez, "Başka Bir Yer" adlı gösterileri 10 Ekim'de ODTÜ KKM'de, flamenko topluluğu Calo Flamenco ise 14 Ekim'de Nesibe Aydın Sanat Akademisi'nde sahne alacak.

Red Bull tarafından hayata geçirilen Anadolu Break Belgeseli ile temelleri atılan proje kapsamında Red Bull Anadolu Break dans gösterisi 11 Ekim'de MEB Şura Salonunda sanatseverlerle buluşacak.

- CSO'dan Türk-Japon ilişkilerinin 125. yıl dönümü konseri

Ankara Devlet Opera ve Balesi 10-11 Ekim'de koreografisinin Yener Turan'ın, yönetmenliğini Selman Ada'nın yaptığı sezon açılış gösterisiyle Opera Sahnesinde sanatseverlerle buluşacak. Öte yandan, orkestra şefliğini Sunay Muratov ve Mustafa Erdoğan'ın yaptığı William Shakespeare'in ünlü eseri "Hamlet" balesi ise 15 Ekim'de Opera Sahnesinde Ankaralılarla buluşacak.

Bilkent Senfoni Orksetrası sezon açılışını 10 Ekim'de şef Avi Ostrowsky yönetiminde Bilkent Konser Salonun'daki, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) da sezonu yarın akşam şef Rengim Gökmen yönetiminde, solist Alexandra Soumm eşliğinde saat 20.00'de CSO Konser Salonundaki konserle yapacak.

CSO, Türk-Japon Dostluğunun 125. yılı kapsamında  "Gerçek fedakarlık ve dostluğun hikayesi" konseriyle 16 Ekim'de de CSO konser salonunda sanatseverlerle buluşacak.

- Tiyatro

Ankara Devlet Tiyatrosu (ADT) George Farquhar'ın yazdığı, İlham Yazar'ın yönettiği "Kurnaz Aşıklar", bu akşam, yarın, 10, 11, 12, 13, 14 ve 15 Ekim'de Cüneyt Gökçer Sahnesinde, Uğur Saatçi'nin yazdığı, Barış Erdenk'in yönettiği "Yeşilçam" bu akşam yarın, 10 ve 11 Ekim'de Akün Sahnesinde sahnelecek.

Van Devlet Tiyatrosu, Mehmet Baydur'un yazdığı, Sertel Uğur'un yönettiği "Kamyon" oyunuyla bu akşam, yarın, 10 ve 11Ekim'de Altındağ Sahnesinde Ankaralılarla buluşacak.

ADT ise Pervin Ünalp'ın yazıp yönettiği "Kuaförde Bir Gün" ile 13-14 Ekim'de Altındağ Sahnesinde, Refik Erduran'ın yazdığı, Ali Hürol'un rejisörlüğünü yaptığı "Ramiz ile Jülide" bu akşam, yarın, 10-11 Ekim'de Küçük Tiyatro'da, Anton Çehov'un yazdığı, Aclan Büyüktürkoğlu'nu yönettiği "Kuğunun şarkısı bir evlenme teklifi" 13-14 Ekim'de Oda Tiyatrosunda sahnelenecek. Şirin Aktemur'un yazdığı, Umut Toprak'ın yönettiği "Neşe, dert, aşk" 13-14 Ekim'de Küçük Tiyatroda, Patrick Suskind'in yazdığı, Metin Belgin yönettiği "Kontrabas" bu akşam, yarın ve 10 Ekim'de Oda Tiyatrosunda, Nuri Pakdil'in yazdığı, Murat Demirbaş'ın yönettiği "Umut" bu akşam ve 10 Ekim'de İrfan Şahinbaş Sahnesinde, Peter Turrini'nin yazdığı, Murat Çidamlı'nın yönettiği "Nihayet Bitti" 14 Ekim'de İrfan Şahinbaş Sahnesinde, Gülşen Karakadıoğlu'nun yazdığı, Vacide Öksüzcü'nün yönettiği "Nehir" bu akşam, yarın, 10 ve 11 Ekim'de, Jordi Galceran'ın yazdığı, Sinan Pekinton'un yönettiği "Grönholm Metodu" 13-14 Ekim'de Şinası Sahnesinde tiyatroseverlerle buluşacak.

- Konser

Güvenç Dağüstün ve Nükhet Duru bu akşam, Yeni Türkü grubu yarın akşam Ankara Hayal Kahvesi'nde hayranlarıyla bir araya gelecek.

Göksel yarın akşam, Volkan Konak 10 Ekim'de Jolly Joker, Bülent Ortaçgil, Birsen Terzen ve Hüsnü Arkan 10 Ekim'de ODTÜ Vişnelik'te, Vodafone FreeZone Festivali kapsamında rock müziğinin sevilen isimleri Teoman ve Duman ile Selami Şahin 11 Ekim'de Kentpark AVM'de sahne alacak.

Anadolu rock müziğinin duayenlerinden Erkin Koray, 14 Ekim'de, Ezginin Günlüğü grubu ise 15 Ekim'de IF Performance Hall'de başkentlilerle buluşacak.

Kaynak: AA