Bandırma'daki Organ Bağışları

Bandırma Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ersin Atıcı, bu yıl beyin ölümü gerçekleşen 8 donörden 7 karaciğer, 12 böbrek, 12 kornea, birer akciğer ve kalp alınarak ihtiyaç duyulan hastalara nakledildiğini bildirdi.

Atıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2015'te hastanede beyin ölümü gerçekleşen 14 kişiden 8'inin organlarının ailelerinin onayıyla bağışlandığını belirtti.

Hastanede bu konuda elde edilen başarının ekip çalışmasından kaynaklandığına değinen Atıcı, şunları kaydetti:

"Yönetim olarak, organ nakil koordinatörlerimiz Uzman Dr. Deniz Ekren ve Hemşire Selda Eren Arslantaş başta olmak üzere tüm hastanemiz çalışanlarına teşekkür ederim. Arkadaşlarımızın organ bağışı konusundaki farkındalığı arttırmak için yaptıkları eğitimler ve çalışmalar meyvesini veriyor. Daha önce ilçeler arasında organ bağışı sıralamasında birinci olan hastanemiz, 2015 yılında da bugün itibarıyla 8 donörle Türkiye'deki devlet hastaneleri arasında ikinci oldu. 8 donörden alınan 7 karaciğer, 12 böbrek, 12 kornea, bir akciğer ve bir kalp, birçok hayatı kurtardı. Unutmayın, bir gün bizimde organa ihtiyacımız olabilir."

Kaynak: AA