Bakan Müezzinoğlu Açıklaması 'Siyaset Ülkeyi Ve Milleti Daha İyi Noktalara Taşıyan Bir Araçtır'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Siyaset ülkeyi ve milleti daha iyi noktalara taşıyan bir araçtır, bir vasıtadır. Bizim amacımızda o aracın yolculuğunu güçlü bir şekilde yapmasına destek vermektir” dedi.

Bakan Müezzinoğlu Açıklaması 'Siyaset Ülkeyi Ve Milleti Daha İyi Noktalara Taşıyan Bir Araçtır'
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine geldi. AK Parti Lüleburgaz Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışını yapan Bakan Müezzinoğlu, açılışın ardından esnaf ziyaretlerinde bulundu. Müezzinoğlu, bir tatlıcıda vatandaşlara baklava ikram etti. Akşam yemeğinde ise sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Bakan Müezinoğlu, 1 Kasım seçimi için destek istedi. Bakan Müezzinoğlu burada yaptığı konuşmada, “Siyaseti ülkenin yarınları için bir araç olarak görmeye, amaç olarak değil. Siyaset neticede ülkeyi ve milleti daha iyi noktalara taşıyan bir araçtır, bir vasıtadır. Bizim amacımızda o aracın yolculuğunu güçlü bir şekilde yapmasına destek vermektir” dedi.

"78 MİLYON ÜLKE İNSANI OLARAK BEDEL ÖDEDİK"

Bakan Müezzinoğlu, 3 aylık geçen sürede ekonomik olarak gelinen sıkıntıları çözebilmek için 6 aylık istikrarlı yapıya ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Bizim derdimiz Türkiye’yi dünya ile yarışa sokmak. Yoksa nefsimize hoş gelen cümleler, CHP’li kardeşlerimi rahatsız edecek cümleler bende çok. MHP’li kardeşlerimi suçlayacak cümleler bende çok. Ne faydası var. Bu millet ne faydasını gördü. Bak 3 aylık, 4 aylık süreci gördük. Ne faydasını gördük. 78 milyon ülke insanı olarak bedel ödedik. Yalnızca bu dönemde ekonominin bizlere ödettiği bedel, eğer önümüzdeki 6 ay istikrarlı bir yapı olursa onu telafi etmekle geçireceğiz. Yazık değil mi yaşlımıza, engellimize, hastamıza, gencimize, öğrencimize, vatandaşımıza yazık değil mi? Ama sorduğun zaman hepsi kendi adına çok haklı, karşı taraf suçlu” dedi.

"TÜRKİYE’Yİ DÜNYA İLE YARIŞIR SÜREÇLERİN İÇERİSİNE SOKMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Milletlin sıkıntı çektiği, ekonomik anlamda, sosyal anlamda, kültürel anlamda sıkıntı çektiği süreçlerde umut olacak bir Demokrat Parti’yi alternatif olarak iktidar yaptığını belirten Bakan Müezzinoğlu, “Milli irade bir farklı olukla iktidar olur ve Türkiye’yi dünya ile yarışır süreçlerin içerisine sokmaya çalışıyoruz. Ama ne yazık ki bu ülkenin dünya devletleriyle yarışta olmasını hazmedemeyen güçler, içeriden ve dışarıdan belirli güç odakları pat diye darbe yapıyor. Milli iradenin temsilcilerini idama götürüyor. Esasında o gün idam edilen rahmetli Menderes değildi, Hasan Polatkan değildi. İdam edilen milletin sandık iradesiydi, hayalleriydi, umutlarıydı, geleceğiydi” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA