Avrupalı Kadınlardan Fatma Şahin'e Ziyaret

Kısa adı UETD olan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği İsviçre Temsilciliği’nden bir grup kadın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.

Avrupalı Kadınlardan Fatma Şahin'e Ziyaret
GAP turu çerçevesinde Mardin’in Midyat, Şanlıurfa, Adıyaman’ın Nemrut’u gezen Avrupalı Türk Demokrat Birliği İsviçre Temsilciliği’nden bir grup kadın Gaziantep’i de gezerek, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ile görüştü. Meclis Salonu’nda yapılan görüşmede, UETD’li kadınlar adına konuşan Birlik Başkanı Çiğdem İpek, Şahin’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. İpek, “İsviçre’de Türk kardeşlerimizin siyasi, sosyal ve kültürel faaliyetlerini yürütüyoruz. Onlara bu tür organizasyonlarda yardımcı oluyoruz. Türk dayanışması örneği gösteriyoruz. Bugün de buraya geldik” diye konuştu.

Başkan Şahin, Avrupa’da bulunan Türklerin gelip Gaziantep ve diğer tarih/turizm kentlerini yerinde görmelerinin daha iyi olacağına vurgu yaptı. Görsel ve sosyal medyadan edinilen bilgilerin, yerinde görmek ile aynı olmadığını belirten Şahin, “İnsan yerinde görüp incelediği zaman kendi kanaati oluşuyor. İnsanlarla tanışma ve konuşma fırsatınız oluyor. Onun için bu tür organizasyonlar çok önemli” dedi.

Gaziantep’in bir medeniyet kenti olduğunu, ipekyolu üzerinde kurulu olması münasebetiyle ticari anlamda önem arz ettiğini dile getiren Şahin, “Burası bir kültür ve medeniyet şehri. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. Dünyanın en büyük mozaik müzesi, kalesi, kültüryolu, kültürel müzelerimiz var. Osmanlıya ait hamam kültürünü yaşatmak için ’müze hamamı’ yapıyoruz. Aynı zamanda sanayi kenti olmamız nedeniyle ticaretin sık yaşandığı bir kent. Mutfak kültürümüz çok çeşitliliğe sahip. 400’e yakın yemek çeşitliliği ile bugün UNESCO somut olmayan kültürel miras listesine girmek için adayız. Gastronomi alanında dünyada 8 tescillenmiş şehir var. Biz 9’cu şehir olmak istiyoruz. Bunun için girişimlerimiz yaptık. Kısacası Gaziantep her alanda sizi memnun edebilecek bir kent” diye konuştu.

Gaziantep’in Suriyeli mülteciler için yaptığı hizmetlerin de göz ardı edilmemesi ve bunun Avrupa ülkelerinde daha iyi tanıtılmasını isteyen Şahin, “Bizim kentimizde 350 bin, kamplarda ise 50 bin Suriyeli mülteciler var. Bu rakam Avrupa ülkelerinin hiç birinde yok. İşte bu rakamdan üzerimizdeki yükün sorumluluğu ortaya çıkıyor. Mültecilerin Avrupa ülkelerinin kapısına dayanmasından sonra Avrupa ülkeleri Türkiye’ye gelin birlikte çözüm üretelim dediler. Biz Türkiye olarak yıllardır bu mültecilere çözüm üretmeye çalıştık. İnsanlık dramı şimdi sadece Türkiye’nin sorunu olmaktan çıktı, Avrupa’nın da sorunu haline geldi” diye devam etti.

UETD’li kadınlar daha sonra Başkan Şahin ile birlikte hatıra fotoğraf çektirip İsviçre çikolatası hediye ettiler.
Kaynak: İHA