Atatürk Üniversitesi'nde Kan Bağışı Kampanyası

Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde, Kızılay tarafından, her yıl olduğu gibi bu yıl da kan bağış çadırı kuruldu. Kampüs içerisinde kurulan kan bağış çadırında öğrenciler ve Atatürk Üniversitesi personeli kan bağışı yaparken, kan bağış çadırını Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ziyaret etti.

Atatürk Üniversitesi'nde Kan Bağışı Kampanyası
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Atatürk Üniversitesi ve Kızılay tarafından eğitim öğretim döneminin başladığı her yıl bir kan bağışı kampanyası düzenlendiğini belirtti.

Verilen Kanlar Hem Kemik İliğini Uyarır Hem De Vücuttaki Kanı Yeniler

Kan vermek insan sağlığı açsından oldukça faydalı diyen Rektör Koçak şöyle devam etti: “Kanı oluşturan elemanlar birkaç saatten 4 aya kadar canlı kalabildiğinden, verilen kanın muhafazasında çok dikkatli olunmalıdır. Kemik iliği, kan üretimini gerçekleştiren merkezdir. Verdiğimiz kanlar da hem kemik iliğini uyarır, hem de vücuttaki kanın yenilenmesini sağlar. Türkiye’de en çok kan bağışında bulunan öğrenciye sahip üniversitelerden birisiyiz. Kan vermenin sağlık açısından faydaları yanında, özellikle kan ihtiyacı duyulan hastalar açısından da çok önemli. Biliyorsunuz ki bazı hastalıkların tedavi edilebilmesi için fazlasıyla kana ihtiyaç oluyor. Özellikle de bazı ameliyatlarda fazlasıyla kan ihtiyacımız olabiliyor. Onun için verilen her ünite kan hayati bir önem arzediyor. Kan veren öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Çünkü hem kendilerine sağlık açısından faydası oluyor, hem de ihtiyacı olan hastalara yardım etmiş oluyorlar” dedi.

Verilen Kan Hem Kendi Sağlığımızı Hem De Başkalarının Sağlığını Korur

Kan bağışı yapan öğrencilerle sohbet eden Vali Ahmet Altıparmak, Erzurum’un kan verme noktasında Türkiye’de üst sıralarda olduğunu vurguladı ve buna rağmen kana her zaman ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Vali Altıparmak: “Erzurum kan ihtiyacı konusunda çeşitli bölgelere yardımda bulunuyor. Çünkü nerde, ne zaman kan ihtiyacının olacağı bilinmiyor. Benim de öğrencilik yıllarımdan kan verme alışkanlığım var. O zamandan bir farkındalık oluştu. Şimdi de her üç ayda bir düzenli olarak kan vermeye çalışıyorum ve bütün gençlere tavsiye ediyorum. Bu farkındalık ve bilinç oluşursa hem vücut yenilenir hem de ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yardım edilmiş olur. Bende bu kampanyadan dolayı kan bağışından bulunanlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Hizmetlerinden Dolayı Kızılay’ı Kutluyorum

“Vatandaşlar gelip merkezimizde kan versin diye beklemeyen ve hizmeti her zaman ayaklarına getiren Kızılay’ı tebrik ediyorum” sözleriyle konuşmasına başlayan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Kızılay’ın şehrin çeşitli noktaları ile kamu kurum ve kuruluşlarında stant açıp insanları kan vermeye teşvik ettiğini söyleyerek, üniversitede açılan kan bağışı çadırında tüm öğrencilerin kan bağışında bulunacağını ümit ettiğini belirtti.

Bölgedeki Kan İhtiyacını Giderebilmek İçin Sürekli Organizasyonlar Düzenliyoruz

Erzurum’un bulunduğu konum itibariyle çevre illere göre merkez sayılabilecek bir şehir olduğunu söyleyen Kızılay Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Abdullah Üzer, buradaki kan ihtiyacının öneminin de her geçen gün artmakta olduğunu belirtti.

Dr. Üzer: “Türk Kızılay’ı olarak bölgenin ihtiyacını karşılamak için sürekli kan bağış organizasyonları düzenliyoruz. Her yıl geleneksel olarak Rektör hocamızla birlikte üniversitemizde, geniş katılımlı ve açılış maksadıyla böyle bir organizasyon yapıyoruz. Yıl içerisinde de zaten bütün fakültelerimizde ayrı ayrı böyle organizasyonlar düzenleyerek, bölgemizin ihtiyacını karşılama noktasında güzel katkılar sağlamaya çalışıyoruz. Valimize Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimize ve Üniversite Rektörümüze bizden hiçbir zaman desteklerini esirgemedikleri için bütün hastalarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA