Ağız Ve Diş Sağlığı Eğitim Programı Gerçekleştirildi

Malatya, ağız ve diş sağlığı eğitim programı kapsamında eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

Ağız Ve Diş Sağlığı Eğitim Programı Gerçekleştirildi
Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında başlatılan “Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programı” kapsamında eğitim toplantısı yapıldı. 8-9 Ekim 2015 tarihinde Büyükşehir Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, birinci ana sınıfı öğretmenleri ve 1. ve 2. sınıf öğretmenleri katıldı.

Eğitim toplantısının açılış konuşmasını Halk sağlığı müdür vekili Dr. Nail Umay “Türkiye Halk Sağlığı Başkanlığının 2014-2017 yılları arasında yapacağı ’Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı’ programı’ çerçevesinde, sağlığın korunup geliştirildiği, sağlıklı ve mutlu bir Türkiye vizyonu doğrultusunda hareket ediyoruz. Amacımız koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin yaygınlaştırarak, hizmetin kullanımını artırmaktır. 2012 yılı TUİK verilerine göre 0-6 ve 7-14 yaş grubu son 6 ay içerisinde geçirilen hastalıklara bakıldığında, ilk sırayı ağız ve diş sağlığı hastalıkları almaktadır. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık rastlanan sağlık sorunu olan diş ve diş eti hastalıkları ile mücadele kapsamında, koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerini geliştirerek sürdürmek için çalışmalar yapılmaktadır. Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplumun Sağlığı Hizmetleri Şubesi, Ağız ve Diş Sağlığı Birimi halka, öğrencilere, mobil diş aracı ile ulaşılabildiği güç bölgelerdeki dezavantaj gruplara ulaşarak hizmet olanağı sunma amacındadır” dedi.

Halk sağlığı müdür vekili Dr. Nail Umay ardından konuşan Kırıkkale Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türksel Dülgergil ağız sağlığı ve diş sağlığı hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Kaynak: İHA