TZOB Genel Başkanı Bayraktar Açıklaması

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, seçimlere az süre kaldığını, siyasi partilerin vaatlerini çok yakından takip ettiklerini belirterek "Bizim de kendilerinden bazı taleplerimiz var, ayrıca bazı taleplerimizin değerlendirilmiş olmasından da memnuniyet duyuyoruz"  dedi.

Bayraktar, Çorum'un Mecitözü ilçesinde ziraat odası başkanlığı hizmet binasının açılış törenine katıldı. Bayraktar, göreve geldiklerinde kanunu olmayan, parası pulu olmayan idari ve mali yönden güçlü durumda bulunmayan bir TZOB bulunduğunu ancak hummalı bir çalışma yaparak birliği ve bağlı odaları güçlü bir konuma getirdiklerini söyledi.

Türkiye genelindeki ziraat odalarının yüzde 75'inin hizmet binasına kavuşturulduğunu, odaların yüzde 44'ünde makine parkı olduğunu kaydeden Bayraktar, ayrıca Türkiye genelinde 80 toprak tahlil laboratuvarının hizmet verdiğini, 200'ye yakın Avrupa Birliği ve Kırsal Kalkınma destekleriyle projenin hayata geçirildiğini belirtti.

Çiftçilerin doğal afetlerle karşı karşıya kalmasına rağmen vatandaşın sofrasında üç öğün tüketilen ürünleri üretmekten vazgeçmediğini vurgulayan Bayraktar, "Allah bu ülkeyi açlıkla imtihan etmesin. Hiçbir ülkeyi açlıkla imtihan etmesin. Üç öğün yediklerimizi çiftçilerimiz üretiyor. Zaman zaman doğal afetlerle boğuşuyorlar. 2007 ve 2014 yılında müthiş bir kuraklık oldu, üretemez, ürettiklerimizden para kazanamaz hale geldik ama her şeye rağmen bu ülke insanını aç bırakmadık" diye konuştu.

- "Siyasi partilerin vaatlerini de çok yakından takip ediyoruz"

Genel seçimlere az bir süre kaldığını, çiftçiler olarak siyasi partilerin seçim vaatlerini yakından takip ettiklerini vurgulayan Bayraktar, özellikle gübrede, mazotta, ilaçta, yemde ve diğer girdilerde maliyetlerin yüksek olduğunu, hükümetten bu konuda destek istediklerini söyledi. Bayraktar, şunları kaydetti:

"Seçimler yaklaştı, az bir süre kaldı. Siyasi partilerin vaatlerini de çok yakından takip ediyoruz. Bizim de kendilerinden bazı taleplerimiz var, ayrıca bazı taleplerimizin değerlendirilmiş olmasından da memnuniyet duyuyoruz. Ancak seçimlerden sonra yeni hükümet kurulduğunda da bunların takipçisi olacağız. Hem değerli başkanlarımız hem de TZOB olarak bu vaatlerin takipçisi olacağız."

- "Türkiye gönül kapıları zengin olan bir ülke"

Terör olaylarının kendilerini üzdüğünü, terörün hedefinin Türkiye'yi bölmek ve parçalamak olduğunu dile getiren Bayraktar, bin yıldır bu topraklar üzerinde birlikte yaşama iradesini gösteren Türk toplumunun, oyuna gelmeyeceğini vurguladı.

Komşu ülkelerdeki çeşitli olaylar nedeniyle Türkiye'ye çok sayıda sığınmacının geldiğine dikkati çeken Bayraktar, şöyle konuştu:

"Türkiye gönül kapıları zengin bir ülke. Zaman zaman komşularımızdaki birtakım sosyal olaylar o ülkelerin göç vermesine neden oluyor ve Türkiye birçok göçmene kapılarını açıyor, bu ülkede onlara bakıyor. Şehit kanlarıyla sulanmış olan bu topraklar fevkalade önemli. Bu topraklarda üretim yapan çiftçimiz sadece bu ülke insanına değil, ülkemize gelen mültecilere de bakıyor. Ancak bu coğrafyaya baktığımızda Allah korusun bizim başımıza buna benzer olaylar gelse bizim gideceğimiz hiçbir kapı yok, bizim gideceğimiz hiçbir ülke yok, hiçbir toprak yok. Bu ülkede yaşayan değişik etnik kökene mensup insanlar olarak bu ülkenin kıymetini çok iyi bilmemiz lazım."

- "Kurban Bayramı'nı rahat bir şekilde geçirdik"

TZOB olarak hayvancılık yapan üreticilerin arkasında durduklarını, durmaya da devam edeceklerini anlatan Bayraktar, iki yıldır hayvan ithalatı yaptırmadıklarını, ithalatın bir çözüm olmayacağını kaydetti.

TÜİK rakamlarına göre Türkiye'de 1 milyon tonun üzerinde et üretimi yapıldığını, bunun da hızlı bir şekilde arttığını ifade eden Bayraktar, "Bunun önünü ithalatla kesmenin mantığı yok. Et fiyatlarının bu ülkede düşmesini istiyorsak, üretici maliyetlerini aşağıya çekeceğiz. Bütün olay budur. Kimse yem fiyatlarına bakmıyor, herkes et fiyatlarına bakıyor. Bu ülkenin et açığı yoktur. Kurban Bayramı'nı rahat bir şekilde geçirdik. Herkes kurbanını rahat bir şekilde buldu ve kesti. Bu ivmeyle de önümüzdeki yılları da bayramları da rahat bir şekilde aşacağımızı söyleyebilirim" değerlendirmesinde bulundu.

Bayraktar, konuşmasının ardından Vali Ahmet Kara, Kaymakam Ahmet Demirci, Belediye Başkanı Ünal Yavuz ve TZOB Başkan Vekili Nejat Gamzeli ile üç katlı hizmet binasının açılışını yaptı.

Kaynak: AA