Soma Çevre Yolu Kısa Zamanda Hizmette

Manisa’nın Soma ilçesinde yıllardır yapımı devam eden çevre yolunda çalışmalar hızlandırıldı. Alternatif yol bulunmaması nedeniyle şehir merkezinden geçen kamyonlar nedeniyle merkezde yaşanan yoğun trafiğin bir buçuk ay sonra sona ereceği ve çevre yolunun hizmete gireceği bildirildi,

Soma Çevre Yolu Kısa Zamanda Hizmette
Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene şehir içinden kamyon geçişini engellemek amacıyla çevre yoluna hız verdiklerini belirterek, "İlk etapta hedef bir buçuk ayda çevre yolunun bir şeridini tamamlayarak yolu trafiğe açmak." dedi.

İlçe merkezinden geçen kamyon trafiğini kaydırmak amacıyla yapılan alternatif yolda da sıkıntıların olduğunu belirten Ergene, "Şu anda çevre yolunda ekipler asfalt hazırlığında. Asfalt kaplaması yapılacak. Şu anda Kırkağaç boğazından Savaştepe kavşağına kadar asfalt döküp açma hedefindeyiz. Bunu da 1,5 ayda yapma hedefimiz var. Burada şehir içinden geçen kamyon trafiğini çevre yoluna alma hedefindeyiz. Labella Otel yanından açtığımız kamyon yolu da bu bölgede yapılaşma arttığından dolayı kamyon trafiğini kaldırmıyor. Çevre yolunu hemen devreye sokmak istiyoruz. Şu an malzeme dökümü yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde Recai Bey’de geldi, incelemelerde bulundu. Gerekli talimatları Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerine verdi." dedi.

Kaynak: İHA