Sinan Şamil Sam'ın Doktorundan Açıklama

Yoğun bakımda tedavisi süren eski dünya kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam’ın doktoru Adnan Bağrıaçık, “Maalesef şu an çoklu organ yetmezliği buluyor. Hayati tehlikesi yok ama durumu çok iyi değil” dedi.

Sinan Şamil Sam'ın Doktorundan Açıklama
Eski dünya kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonu ‘Boğazın Boğası’ lakaplı milli boksör Sinan Şamil Sam’ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Ankara’da tedavisi devam eden ve daha sonra İstanbul’a özel bir hastaneye sevk edilen Şam’ın sağlık durumu hakkında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Dr. Adnan Bağrıaçık, milli boksörün uzun süredir karaciğer yetmezliği ile yaşadığını belirtti.

Şampiyon sporcuyu organ nakline hazırladıklarını belirten doktor Bağrıaçık, “Karaciğer yetmezliği için organ nakli gerekiyor. Aslında onu bekliyor. Kardeşi ile testleri tuttu. Kız kardeşi karaciğerinin bir bölümü verecek. Ancak nakile hazır değil. Ona çalışıyoruz. Şu an karaciğer yetmezliği iken maalesef çoklu organ yetmezliği buluyor. Akciğer ve kalbinde de yetmezlik bulunuyor. Şu an ailesi dışında kimse ile görüşemiyor. Muhtemelen 5-6 gün için de daha stabil bir hale gelecektir. 5-6 branş ortak çalışacağız. Kendisinin ciddi bir sporcu geçmişi var. İnşallah son durumunu bildireceğiz ve iyi haberler vereceğiz. Hayati tehlikesi yok ama durumu çok iyi değil” diye konuştu.



“KULLANDIĞI İLAÇLARDAN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM”

Milli sporcunun karaciğer enfeksiyonu sonrası iyi tedavi olmadığını ve hayatına dikkat etmediğini düşündüklerini vurgulayan Bağrıaçık, “Hepatit’i oluşturacak bir sürü faktör var. Karaciğer iltihabı yapan birçok faktör var. Çocukken geçirdiği bir karaciğer iltihabı ile bunu başlatmış olabilir. Sinan Şamil Sam için merak edilen herhalde şudur daha çok; alkolle bir bağlantısı var mı veya kullandığı ilaçlarla bir bağlantısı var mı? Boks yaptığı dönemlerde ben onun doktorluğunu yapmadım. Ben o zamanlar güreş milli takımına bakıyordum. Onun için buna ancak Sinan cevap verebilir. O zaman kullandığı ilaçlar mı buna sebep oldu diye. Bana kalırsa öyle bir ilaçtan olduğunu düşünmüyorum. Çok üst düzey başarılar elde etmiş bir sporcu ve defalarca doping kontrolüne girmiş. Yani böyle bir ilaç kullanmış olsaydı doping kontrolünde çıkardı. Doping ile ilgili bir şey kullandığını düşünmüyorum. Alkolle de ilgili şu an öyle bir problem yok. Ben daha çok geçirilmiş bir karaciğer enfeksiyonunun sonrasında iyi tedavi olamamış, beslenme ve yaşantısına dikkat etmemiş olduğunu düşünüyorum. Şu an sporu bıraktığı için aşırı bir kilosu var. Hareketsizliği çok fazla. Bu durumu daha stabil ve hareketli hale getirip organ nakli yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.



SADECE 4 KEZ KAYBETTİ

Profesyonel boks yaşantısında sadece 4 mağlubiyeti bulunan başarılı boksör, 9 defa amatör boksta Türkiye şampiyonluğu, 1992 yılında dünya gençler şampiyonluğu, 1993’te ise Avrupa şampiyonluğu elde etti. 1995 yılında ise dünya ikinciliğini kazanan Sinan Şamil Sam, 1999 yılında dünya şampiyonu unvanını kazandı.

15 Nisan 2000 tarihinde profesyonel boksa adım adan Sam, profesyonel hayatı boyunca yaptığı 36 maçtan 31 galibiyetle ayrıldı. Sam, profesyonel boks yaşantısı boyunca ise 4 mağlubiyet elde etti. “Boğazın Boğası” lakabıyla anılan milli boksör, elde ettiği 31 galibiyetin 16’sını ise nakavtla kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Kaynak: İHA