Osmangazi'de Merdivenler Taraklı Mozaikle Kaplanıyor

Osmangazi Belediyesi, dar ve çıkmaz sokaklar nedeniyle araçla ulaşım imkanı bulunmayan mahallerdeki merdivenleri, vatandaşların kışın kaymaması için taraklı mozaikle kaplıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, dağ yamaçlarında yer alan ve dar sokaklar sebebiyle araçla ulaşımın sıkıntılı olduğu Mollafenari, Alacahırka, İvazpaşa ve Demirkapı mahallelerindeki sokak merdivenleri yeniliyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi'nin, özellikle dağ yamaçlarındaki mahallelerinde, coğrafi yapı nedeniyle bazı sokaklara araç girmediği için evlere ulaşımın merdivenlerle sağlandığını belirtti.

Bu merdivenlerin zamanla bozulduğuna dikkati çeken Dündar, şunları kaydetti:

"Osmangazi Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın merdivenlerden inip çıkarken düşüp zarar görmemeleri için bozulup tahrip olan merdivenleri yeniliyoruz. Yüzeylerini taraklı mozaik ile kaplayarak, vatandaşlarımızın kayıp düşmesini engellemiş olacağız. Bunun dışında, zemin yapısı uygun olmadığı için asfalt çalışması yapılamayan ve araçların giremediği sokaklarımızda da merdivenlerde uyguladığımız gibi düz yüzeyli taraklı mozaik çalışması gerçekleştiriyoruz. Genelde, mahalle muhtarlarımızdan gelen talepler doğrultusunda yürüttüğümüz bu çalışmalarla, yılda ortalama 15 bin metrekare merdiven ve zemin yenilemesi yapıyoruz."

Kaynak: AA