Muhtarlık Kapısını Hiç Kapatmıyor

Mahalle arkadaşı Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nu örnek alan Milaslı muhtar, muhtarlık binasının kapısını hiç kapatmıyor

Muğla'nın Milas ilçesindeki Gazipaşa-Firuzpaşa Mahalleleri Muhtarı Recep Panay, mahalle arkadaşı merhum Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu'nu örnek alarak muhtarlık binasının kapısını sürekli açık tutuyor.

Mustafa Yazıcıoğlu'nun Milas Müftülüğü yıllarında, oğlu merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'yla akran olduklarını ve sonraki yıllarda kendisini sürekli takip ettiğini belirten Panay, yöneticilikte örnek aldığı kişinin Yazıcıoğlu olduğunu kaydetti.

Yazıcıoğlu'nun kaymakamlık yıllarında "Kapıyı vurmadan girin" ibaresi bulunan yazısının halkla arasındaki iletişimi göstermesi açısından kendisine ilham kaynağı olduğunu anlatan Panay, "Merhum valimizle ilçemizde bulunduğu yıllardan arkadaştık. Kendisini daha sonraki yıllarda da sürekli takip ettim. Yöneticilikte örnek aldığım insan o oldu" dedi.

Seçime ilk katıldığı 1994 yılından bu yana iki mahallenin muhtarlık görevini yürüttüğünü hatırlatan Panay, şöyle konuştu:

"1994 yılından bu yana Milas'ın en büyük mahallelerinden Gazipaşa ve Firuzpaşa'nın muhtarlık görevini devam ettiriyorum. Göreve geldiğim günden bu yana muhtarlık kapısını vatandaşa hep açık tuttum. Bizler vatandaş için varız. Gece geç saatlere kadar bu kapı hep açıktır. Hatta bazı zamanlar sabaha kadar açık kaldığı da olmuştur. İçeride değerli bir eşya olmadığı için de hırsızlık olayına rastlamadım."

Yöneticilerin halkın taleplerini hızlı karşılamasının önemli olduğundan söz eden Panay, "Halkın yüzüne kapı kapatılmaz. Her düzeyde yöneticiler şeffaflığı halka yansıtmak durumundayız. Halka ve Hakk'a yaklaşmayan halka hizmet edemez. Kapının sürekli açık kalması vatandaşlarımızı da memnun ediyor. Herhangi bir işlemleri varsa çok kısa sürede çözebiliyoruz. Bizler için de en büyük mutluluk bu" dedi.
Kaynak: AA