Kurtulmuş Açıklaması 'Koalisyon Ortağı Bulmaya Mecbur Bırakmayacak Bir Sonuç Rica Ediyoruz'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin AK Parti ile istikrar sağladığını belirterek, “1 Kasım’da sizlerden Türkiye’de AK Parti’yi bir koalisyon ortağı bulmaya mecbur bırakmayacak bir sonucu ortaya çıkarmanızı rica ediyoruz” dedi.

Kurtulmuş Açıklaması 'Koalisyon Ortağı Bulmaya Mecbur Bırakmayacak Bir Sonuç Rica Ediyoruz'
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında Ordu’nun Gürgentepe ilçesinde partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı.

Açılışa Kurtulmuş’un yanı sıra Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Gürgentepe Belediye Başkanı Yener Yalçınkaya ve partililer katıldı.

Açılışın ardından Gürgentepe meydanında vatandaşlarla buluşan Kurtulmuş, burada vatandaşlara hitap etti. Kurtulmuş’un gündeminde 7 Haziran seçimleri sonrası oluşan tablo yer aldı. Kurtulmuş, ayrıca AK Parti ile yakalanan istikrarın 1 Kasım’dan sonra devam etmesi için kendilerine destek vermelerini istedi.

“AZ BİR GAYRETE İHTİYACIMIZ VAR”

Türkiye’nin dünyanın on büyük ekonomisinden birisi olması için 1 Kasım’da koalisyon sonucunun çıkmaması gerektiğine vurgu yapan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Çok şükür Türkiye’de istikrar sağlandı. Bu istikrarı devam ettirmemiz lazım. Ancak şunu söylemem gerekirse, Türkiye’de bu kadar işler yapılmasına rağmen henüz Türkiye dünyanın süper liginde değildir, şu anda play-off oynuyoruz. Birinci ligden play-offa çıktık. Ama süper lige çıkmamız, yani Türkiye’nin 20-25 bin dolar seviyelerine çıkması Türkiye’nin dünyanın on büyük ekonomisinden birisi olması için ha gayret, az bir gayrete ihtiyacımız var. Onun için 1 Kasım’da sizlerden Türkiye’de AK Parti’yi bir koalisyon ortağı bulmaya mecbur bırakmayacak bir sonucu ortaya çıkarmanızı rica ediyoruz. Kendinize oy verin, çocuklarınızın geleceğine oy verin, torunlarınızın geleceğine oy verin. Türkiye’nin dünyanın en büyük ülkelerinden birisi olması için oy verin. Bizlerde hep birlikte inşallah bu memlekete hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA