Kırıkkale'den Kısa Kısa

KIRIKKALE - Karakeçili Kaymakamı Murat Irgatoğlu, Sulubük köyünü ziyaret etti.

Sulubük köyünde yapımı devam eden yaklaşık 3 bin metrekarelik kilit parke taşı döşeme çalışmasını inceleyen Irgatoğlu, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Irgatoğlu, ziyaret sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerin su, kanalizasyon, yol ve elektrik sorunlarını çözüp, tertipli, düzenli yaşanabilir hale getirilirse, köyden kente göçü önleyebileceklerini söyledi.

- Kaymakam Dağ'dan köy ziyaretleri

Sulakyurt Kaymakamı Fikret Dağ, köyleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Dağ, ilçeye bağlı Yağbasan ve Yeniceli köylerini ziyaret ederek, köy muhtarları ve vatandaşlarla görüştü.

Yağbasan köyünde vatandaşların sorunlarını dinleyen Dağ, kaymakamlık tarafından tadilatı yapılan köy camisinde incelemelerde bulundu.

Dağ, ziyaretlerin ardından AA muhabirine açıklamada, köy ziyaretleri vesilesiyle hizmetleri yerinde görme ve inceleme fırsatı bulduklarını belirtti.

Köylerdeki camilerin tavan, duvar, çatı ve diğer alanlarında tamir, bakım, onarım ve boya işlemlerini belirten Dağ, köylülerin huzurla ibadet yapabilmeleri amacıyla hizmete sunduklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Yeniceli köyümüzde de kullanılmayan bir okul binamız vardı ve burada gerekli bakım onarım ve diğer tadilatlar yapılarak muhtarımıza teslim edildi. Köyümüzde kullanılmayan okul binasını bu yönüyle değerlendirmiş olduk. Vatandaşlarımız burada toplantı ve diğer toplu programlarını rahatlıkla yapabilecekler."

Kaynak: AA