Iraklı Hastanın Böbreğinden 60 Taş Çıktı

Irak’ın Duhok kentinden Batman’a gelen böbrek hastası Faysal Süleyman Hasan Hamo’nun (50) böbreklerinden 60 taş çıkarıldı.

Iraklı Hastanın Böbreğinden 60 Taş Çıktı
Irak’taki hastanelerde böbreklerinin iflas etiğini ve doktorların her iki böbreğinin de alınması gerektiğini söylemesi üzerine tedavi olmak için Batman’a gelen Faysal Süleyman Hasan Hamo, özel bir hastanede ameliyat oldu. Yapılan başarılı operasyonla Hamo’nun böbreklerinden 60 taş çıkarıldı. Hasan Hamo’ya başarılı bir operasyon yaptıklarını belirten Üroloji Uzm. Gökmen Akarer, hastanın genel durum bozukluğu, iştahsızlık, yan ağrıları sebebiyle hastaneye başvurduğunu söyledi.



"HASTANIN DURUMU İYİDİR"

Uzm. Gökmen Akarer, "Irak’ta yapılan tetiklerde hastanın böbreklerinin alınması gerektiği söylenmiş. Hastanın sağ böbreği çok az çalışır durumdaydı. En büyüğü 3 santimetrelik 2-3 adet taş böbreğini tıkamıştı. İdrar çıkışına engel oluyordu. Sol böbreğin tamamını dolduran 6-7 santimetrelik taş vardı. Hasta böbrek yetmezliğinden tarafımızca her iki böbreğe kapalı böbrek taşı operasyonu yapıldı. Şuan genel durumu iyi olan hastanın böbreklerinin iyileşmesi zaman alacak. Fakat şuandan itibaren daha rahat idrar çıkışı başlayacak” dedi.

Kaynak: İHA