Halk Sağlığı Uzmanları Konya'da Bir Araya Geldi

Konya’da Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı ile Halk Sağlığı Uzmanları Derneği’nin birlikte düzenlediği 18. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi başladı.

Halk Sağlığı Uzmanları Konya'da Bir Araya Geldi
Bu yıl ‘Olağandışı Durumlar ve Halk Sağlığı’ ana başlığı çerçevesinde toplanan kongrede ‘Olağandışı Durum Sürecinde Çalışanların Sağlık ve Güvenlikleri’, ‘Olağandışı Durumlarda Halk Sağlığı Hemşireliği’, ‘Olağandışı Durumlar ve Yönetimlerin Yaklaşımı’ gibi konular masaya yatırılıyor. Dedeman Otel’de gerçekleştirilen kongre açılışına, Konya Valisi Muammer Erol, SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, İçel Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, SÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, Kongre Eş Başkanı ve SÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Kara, Kongre Eş Başkanı ve Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER) Başkanı Prof. Dr. Türkan Günay ve çok sayıda davetli katıldı.

“BU KONGRELERİN KONYA’DA OLMASI GURUR VESİLESİ”

Kongrenin açılışında söz alan SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Böylesi önemli kongrelerin Konya’da yapılması bizim açımızdan gurur vesilesi. Şehrimizde üniversitelerin ve tıp fakültelerinin sayısının artmasıyla düzenlenen kongrelerin sayısında ciddi bir artış var. Bu aynı zamanda üniversitelerimiz arasında tatlı bir rekabeti de beraberinde getirdi. Bu rekabetin son derece faydalı olacağına diğer taraftan da Konya’nın üniversite sistemine ilgisinin giderek artacağına inanıyorum” dedi.

“BİR HAYAL GERÇEK OLDU”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Kongre Eş Başkanı ve SÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Kara, “Bu kongreyi Konya’da düzenlemek benim çok uzun yıllar önce kurduğum bir hayaldi. Ve bugün hayalim gerçek oldu. Halk sağlığı alanında önemli konukları Konya’da ağırlamak çok güzel bir duygu. Bu yıl ‘Olağandışı Durumlar ve Halk Sağlığı’ ana başlığıyla Mevlana ve hoşgörünün başkentinde bir araya geldik. Bugün aramızda bulunan konuklarımız kongre boyunca hem bu şehre önemli katkılarda bulunacak hem de bu şehirden giderken etkilenerek gidecek” diye konuştu.

“HALK SAĞLIĞINA VE BİLİMİNE ÖNEMLİ KATKI”

Kongre Eş Başkanı ve HASUDER Başkanı Prof. Dr. Türkan Günay, "Burada olağan dışı durumlar ve halk sağlığını masaya yatıracağız. Aslında bizler kongrelerde belirli konuları tartışmıyoruz. Kongrede halkın sağlığını ilgilendiren, halk sağlığı bilimine katkı yapacak pek çok konuyu tartışıyoruz. Bu anlamda Konya’daki kongrenin katkılarının çok büyük olacağına inanıyorum. Ayrıca kongre bu yıl birçok yeniliği de beraberinde getirdi. Örneğin posterbaşı tartışmaları olacak. Aynı zamanda sanatçıların gözünde halk sağlığı tartışmalarımız da olacak” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından İçel Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman’a HASUDER Başkanı Prof. Dr. Türkan Günay ve Konya Valisi Muammer Erol tarafından ‘Halk Sağlığı Dostu Yönetici Ödülü’ verildi.

9 Ekim’e kadar devam edecek kongrede farklı salonlarda gerçekleştirilecek oturumların yanı sıra poster sunumları da yapılacak.
Kaynak: İHA