Halk Sağlığı Müdürlüğü Sivriler'de Kanser Taramasına Başladı

Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) projesi kapsamında Vali Ali Kaban’ın eşi Neriman Kaban’ın destekleriyle Kozlu İlçesine bağlı Sivriler köyünde Kanser taraması düzenlenen törenle başladı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Sivriler'de Kanser Taramasına Başladı
Sivriler Aile Sağlık Merkezinde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Vekili ve Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, İlçe Garnizon Komutanı Orhan Kaş Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya’nın yanı sıra Ketem çalışanları ve çok sayıda vatandaşlar katıldılar. Törenin açılış konuşmasını yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr.Yusuf Kaya konuşmasında şöyle dedi:

"İlimizde Halk Sağlığı Müdürlüğümüze bağlı tüm Toplum Sağlığı Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezleriyle Ketem işbirliğinde kanser taramaları yapılmaktadır. Amacımız yaptığımız çalışmalarla farkındalığı artırmak, erken teşhis ve tedavinin önemini vurgulamaktır. Mobil Ketem Projesiyle hedef nüfusumuzda gerekli tarama ve tetkikleri plan dahilinde yürütmeye devam etmekteyiz. Kişilerin sağlık sorumluluklarının bilincine varmalarını sağlamak en önemli görevimizdir."

Vali Yardımcısı Vekili ve Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya da "Erken teşhis her zaman hayat kurtarır erken teşhise yönelirsek ömür boyu çekeceğimiz sıkıntılardan da kurtulmuş olacağız. Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu bu proğramda muhtarlarımıza büyük görevler düşmektedir. Bu konuyu iyi değerlendirmeleri gerekmektedir, bu hizmete ne kadar sahip çıkarsa o kadar iyi olur. Bizler vatandaşın her zaman sonuna kadar yanında olacağız ve elimizden gelen tüm imkanları seferber ediyoruz. Bu nedenle Ketem projesine destek veren ve emeği geçenlere buradan teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Kaynak: İHA