'Giresun İnişdibi Köyü Doğal Maden Suyu İnsan Sağlığına Faydalı'

Ünlü Kalp Cerrahı Halit Yerebakan, Türkiye’nin en uzun yaşayan şehri ünvanına sahip olan Giresun’un doğal maden suyunun insan sağlığına ciddi anlamda faydalı olduğu söyledi.

'Giresun İnişdibi Köyü Doğal Maden Suyu İnsan Sağlığına Faydalı'
Giresun’da insanların mutlu olduğunu ve güldüğünü bunun ise insanların uzun yaşamın en büyük etkeni olduğunu belirten Dr. Yerebakan “Giresun’da uzun yaşamın etkenlerinden bir diğeri ise toksinlerin olmaması gerekiyor. İnsanın sağlığına zarar verecek zehirlerin olmaması gerekiyor. Burada hava çok temiz en başta onu söyleye bilirim ve dağlara baktığımız zaman birazcık daha yayvan diğer Doğu Karadeniz illeri gibi daha dikey bir alan burada pek bulunmuyor. Dolayısıyla insanlar arazide hareket ede bilme özelliğini yakalamışlar. İnsanlar burada hareketi ve hareket etmeyi hayatların bir parçası haline getirmişler ve bu uzun yaşam konusunda sevindirici” dedi.

Kendisinin de çok fazla maden suyu tükettiğini söyleyen Dr. Yerebakan, Giresun’un İnişdibi köyü doğal maden suyunun tuz oranın çok az olduğuna vurgu yaparak “Giresun’un maden suyu çok önemli buranın maden suyunun tuz oranı çok az. Belkide Türkiye’de böyle bir şeyin bulunma şansı yok. Yani oranları okuyorum, okuyorum rakamları gördükçe şok oluyorum. Buradaki maden suyu içerisindeki sodyum az olduğu için insan sağlığına zararlı değil ama içinde bulunan diğer mineraller sayesinde de insan sağlığına çok ciddi desteği de olabiliyor ve yerden doğal olarak çıkıyor. Kalbe iyi geliyor diyemem ama şunu söyleyebiliyorum biz sıvı kaybettiğimiz zaman özellikle yaz aylarında veya çok sıcak ortamlarda çalışan, vücutlarından çok fazla su kaybeden insanlara soda, maden suyu içmelerini öneriyorum. Mineral kaybı ve su kaybı dolaşım sistemimizi bozuyor. Belki kalbimizi kötü etkiliyor. Çarpıntımız oluyor, ritim bozukluklarımız meydana geliyor veya suyun damarımız da azalması ile birlikte başka problemlerde meydana geliyor. Ama biz maden suyu içtiğimiz zaman yükselen pH dengemizi hem de mineral dengemizi sayesinde vücudumuz da bu mineralleri yukarı kaldırıyoruz, o zaman da problem ortadan kalkıyor. Her gün içmek lazım maden suyunu, ben her gün içiyorum ve içine limon sıkıp içiyorum, soğuk içiyorum çünkü soğuk içmek lazım, limon tercih meselesi” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA