Geleceğin Bilge Nesli Atölyelerde Yetişiyor

Türkiye’nin ilk bilgi evleri olma özelliğine sahip Zeytinburnu Bilgi Evleri, geleceğin bilge neslini atölyelerde yetiştirecek. Sekiz ay boyunca sürecek atölye çalışmalarında öğrenciler, speed steack, mangala, abalone, Quixo,krigami, origami, satranç gibi zeka oyunlarının yanı sıra keman, piyano, gitar, drama ve temel resim gibi sanatsal faaliyetleri de gerçekleştirecek.

Geleceğin Bilge Nesli Atölyelerde Yetişiyor
Bu sene 10’uncu yılını dolduran Zeytinburnu Bilgi Evleri, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nin işbirliğiyle geleceğin bilge ve sanatçı neslini yetiştirmek için kayıt almaya başladı.

19 Ekim tarihinde start alacak atölye çalışmalarında kurs görecek olan 4, 5, 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencileri; drama, ebru, halk oyunları, bağlama, keman, piyano, speed steack, mangala, abalone, Quixo, krigami, origami ve satranç gibi kültür sanat faaliyetlerini gerçekleştirecek.

EVDEN OKULA, OKULDAN ATÖLYEYE

Sekiz ay boyunca konusunda uzman hocalardan eğitim alacak öğrenciler, okulla beraber yürütecekleri 8 aylık kültür sanat kurslarında ders sonrasındaki boş vakitlerini değerlendirecek. Atölye çalışmalarıyla gençleri kötü alışkanlıklardan korumaya ve boş vakitlerini değerlendirmeye teşvik etmek istediklerini ifade eden bilgi evi öğretmenleri, 28 Mayıs 2016 tarihine kadar sürecek olan kültür sanat kurslarında geleceğin bilge neslini yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Atölyedeki eğitimlerini tamamladıktan sonra yanlarında taşıyabilecekleri bir bilgiyi kazandıklarını ifade eden öğrenciler, 9 ayrı atölyede yeteneklerini keşfetme fırsatını yakaladıklarını dile getirdi.

SIRA YENİ YETENEKLERDE

11 yaşındaki minik kemancı Suriyeli Elend’in keşfedildiği Zeytinburnu Bilgi Evleri’nde yeni yeteneklerini aramaya koyulan Bilgi Evi hocaları, öğrencileri dersten artan zamanlarını değerlendirebilecekleri atölye çalışmalarına davet etti. Kayıtların 19 Ekim Pazartesi gününe kadar devam edeceği kültür sanat kurslarına katılmak isteyen 4, 5, 6, 7 ve 8’inci Sınıf öğrencilerinin “www.bilgievi.org.tr” ya da (0)212-413-11-11 numarasından bilgi alarak başvuru yapmaları yeterli.
Kaynak: İHA