FÜ Tıp Fakültesi 'Halk Buluşmaları' Düzenleyecek

Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murad Atmaca, Tıp Fakültesi olarak, 'Halk Buluşmaları' adı altında bir toplantılar zinciri başlatmayı planladıklarını belirtti.

Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murad Atmaca, "Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak, 'Halk Buluşmaları' adı altında bir toplantılar zinciri başlatmayı planladık" dedi.

Atmaca, basına yaptığı açıklamada, Tıp Fakültesi olarak vatandaşları sağlık konusunda bilgilendirmek istediklerini belirtti.

Üniversitelerin bilginin üretildiği yerler oluğunu ifade eden Atmaca, bu bilgilerin insanlar için kullanıldığında değerli hale geldiğini söyledi.

"FÜ Tıp Fakültesi olarak, 'Halk Buluşmaları' adı altında bir toplantılar zinciri başlatmayı planladık" diyen Atmaca, şöyle konuştu:

"İlk toplantımızı 9 Ekim'de Öğretmenevi'nde gerçekleştireceğiz. Bütün dünyada önemli bir halk sağlığı olarak obezite ön plana çıktığı için, toplantımızın ilk konusunun obezite olarak belirledik. Konularında uzman hocalarımız sunum yapacak. Toplantıların devam etmesini hedefliyoruz. Yeni konuların belirlenmesi için toplantıda mini ankette düzenleyeceğiz."

Tıp Fakültesi Dekanı Atmaca, halkın, televizyon, gazete ve çeşitli kaynaklardan bazen yanlış bilgiler edindiğini kaydetti.

Kaynağından öğrenmenin ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığını vurgulayan Atmaca, "Bakıyorsunuz bitkisel tedavilerle ilgili, kanser hastalıklarıyla ilgili ve beslenmeyle ilgili çok fazla yanlış bilgilendirmeler olabiliyor. Bu nedenle, bunu kırabilmek ve halkın doğrudan kaynağından bilgiyi elde etmesi sağlamak için bu tarz toplantıların faydalı olacağını düşünüyoruz. Halkımızı bu toplantılara mutlaka katılımını bekliyoruz. Çünkü bu toplantıyı onlar için gerçekleştirdik. Orada doğrudan kafalarına takılan noktaları sorma imkanında bulacaklar" diye konuştu.
Kaynak: AA