Doğum Sırasında Önce Bebeğini Sonrada Yaşam Savaşını Kaybeden Bayan Polis Memuru Son Yolculuğuna Uğurlandı

Edirne’de, özel bir hastanede gerçekleştirdiği doğum sırasında önce bebeğini ardından da hayatını kaybeden bayan polis memuru Sevda Can, son yolculuğuna uğurlandı. Can’ın ailesi ‘ihmal var’ gerekçesiyle, özel hastane hakkında suç duyurusunda bulunurken, Sağlık Bakanlığı da söz konusu hastane hakkında soruşturma başlattı.

Doğum Sırasında Önce Bebeğini Sonrada Yaşam Savaşını Kaybeden Bayan Polis Memuru Son Yolculuğuna Uğurlandı
Edirne İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde, 42 yaşındaki merhume polis memuru Sevda Can için uğurlama töreni düzenlendi.

Törende, kendisi gibi polis olan eşi Gürol Can ve 14 yaşındaki oğlu Yiğit Can, baba-oğul birbirlerinin ellerini hiç bırakmadı. Ayakta durmakta güçlük çeken baba Gürol Can’ın meslektaşları koluna girerek destek oldu. Merhume polis memuru Can’ın oğlu Yiğit ve yakınları göz yaşlarına hakim olamadı.

“BENCE ŞEHİT HÜKMÜNDEDİR”

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de vefat eden bayan polis memuru Sevda Can için yaptığı başsağlığı konuşmasında, merhume polis memurunun yaşının gençliğine dikkat çekerek, “Bence bu hanım şehit mertebesindedir. Çünkü dünyada nesli devam ettirebilmek için uğraşı sarf etmiş ama her şeye rağmen ‘ben bu çocuğumu doğuracağım’ diyerek kendine atfeden bu hanım efendi bence şehit hükmündedir” dedi.

KADER Mİ? İHMAL Mİ?

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’nde Muharebe Elektronik Şube Müdürlüğü’nde görevli 21 yıllık polis memuru Sevda Can, Edirne’de Özel Ekol Hastanesi’nde gerçekleştirdiği doğum sırasında önce bebeğini kaybeden ardından da aşırı kanama sonucu sevk edildiği Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşam mücadelesini kaybederek, 05 Ekim 2015 günü vefat etti. Can’ın ailesinin ‘ihmal var’ gerekçesiyle özel hastane hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından Edirne İl Sağlık Müdürlüğü de özel hastane ve doğumu gerçekleştiren doktorla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi. Anestezi uzmanı olmadan doğumun başlatıldığı ve yaşanan bebek ölümünün ardından kanamanın durdurulamaması gerekçesiyle Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde sevkin geç yapıldığı ve polis memuru merhume Sevda Can’ın bu sebeple hayatını kaybettiği iddia edildi.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki uğurlama töreninin ardından Sevda Can’ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, polis mangasının omuzlarında araca taşındı. Can, Mevlana Camii’ndeki öğle namazının ardından Yeni Şehir Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Kaynak: İHA