'Anadolu'nun Kalbi' Uluslararası Başarılara Hazırlanıyor

Uğur Okulları ve Bahçeşehir Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu GSK Derneği (BUHOT GSK), ‘’Anadolu’nun Kalbi’’ adını verdikleri bir kültür projesi için ortak protokole imza attı.

'Anadolu'nun Kalbi' Uluslararası Başarılara Hazırlanıyor
Uğur Okulları ve 2015 Dünya halk oyunları ve halk müziği şampiyonu Bahçeşehir Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu GSK Derneği, ”Anadolu’nun Kalbi” adını verdikleri bir kültür projesi için ortak protokole imza attı. Kariyer odaklı eğitim sistemi ile yeni eğitim öğretim dönemine adım atan Uğur Okulları, eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlere verdiği destekle dikkat çekiyor. Öğrencilerinin bilimin yanında sosyal yaşamını da destekleyen Uğur Okulları, Türkiye genelindeki birçok şubesinde halk oyunları kulüp faaliyetlerini yıllık ders müfredatı içerisine kattı. Dünya’nın en zengin kültürü olan Anadolu ve Trakya halk danslarını ve folklorunu tüm öğrencilerine öğretmek isteyen kurum, bu yıl için 9. ve 10. Sınıf öğrencilerine halk oyunları etkinliğini seçmeli olarak sunmayı hedefliyor.

10 AYLIK EĞİTİMİN SONUNDA ÖĞRENCİLERE BAŞARI SERTİFİKASI

BUHOT GSK Derneği yönetiminde sürdürülecek 36 haftalık eğitimler içerisinde kulüp faaliyetine katılan tüm öğrenciler halk oyunları tarihi, müzikleri, kostümleri ve oyun hikâyelerinin yanı sıra yöre eğitimleri de alacak. Toplam 10 ay sürecek programın sonunda tüm katılımcı öğrencilere Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanlığı onaylı başarı sertifikası verilecek. Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanacak bu sertifikalar sosyal aktivite başarısı olarak sunulabilecek.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE YURTDIŞI YOLU

Eğitimler sonucunda başarılı olan okullar 2016 Mayıs ayı içerisinde bu yıl ilki İstanbul’da yapılacak olan “Anadolu’nun Kalbi” BUEK Kültür Gecesi’ne katılmaya hak kazanacak ve Bahçeşehir Üniversitesi halk oyunları takımları ile sahne alıp performanslarını sergileyecek. Gecenin sonunda yapılacak değerlendirme ile dereceye giren okullar 2016 yaz aylarında Avrupa veya Amerika’da düzenlenen halk oyunları festivallerine gönderilecek.

‘’HEDEFİMİZ HEM BAŞARILI HEM İYİ İNSANLAR YETİŞTİRMEK’’

Uğur Okulları’nın hem başarılı hem de iyi insanlar yetiştirmeyi hedeflediğini söyleyen Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lokman Durak, ‘’ Sosyal hayatına vakit ayıramayan öğrenci tam anlamıyla örnek bir insan olamaz. Biz okullarımızda sadece dersleri ile değil davranışları ve kültürleriyle de topluma örnek olan öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz. BUHOT GSK ile yapılan ortak proje bu hedefimizi gerçekleştirmemize yardımcı olacak” dedi.

Kaynak: İHA