Yasağın Kaldırıldığı Nusaybin'de Vatandaşlar Sokaklara Akın Etti

Mardin’in Nusaybin ilçesinde yasağın kaldırılmasının ardından vatandaşlar sokaklara akın etti. İlçede, yaşanan çatışmaların şiddeti de yasak kalkınca ortaya çıktı.

Yasağın Kaldırıldığı Nusaybin'de Vatandaşlar Sokaklara Akın Etti
Mardin Valiliği’nce, önce kırsaldaki mahalleleri için ilan edilen ancak 1 askerin şehit edildiği, 5 askerin de yaralandığı saldırının ardından ilçe geneline yayılan sokağa çıkma yasağının 5 gün sonra kaldırıldığı Nusaybin’de vatandaşlar dışarıya akın etti. Şiddetli çatışmaların yaşandığı Fırat ve Abdulkadir Paşa Mahallelerine gelen vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında şoka girdi. Birçok ev ve iş yerinin çatışmalarda zarar gördüğü mahallelerdeki hendek ve barikatların da büyük oranda kaldırıldığı görüldü.

Vatandaşlar, daha sonra ilçede çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden Ahmet Sönmez’in evini de ziyaret etti. Burada konuşan Sönmez’in oğlu Metin Sönmez, babasının sokağa çıkma yasağının başlamasıyla birlikte yalnız kaldığı kendi evine gittiğini belirterek, “Sokağın başından ağır makineli tüfeklerle taranmış. Babam o telaşla evden kaçmaya çalışmış. Evin içerisinde her yer yıkılmış. Babam gece uyuduğu kıyafetlerle dışarı çıkmaya çalışmış. Komşularına gitmeye çalışmış. Evin kapısında yüzlerce mermi izi bulunuyor” dedi.

Öte yandan, Mardin İl Sağlık Müdürlüğü, sokağa çıkma yasağının başladığı ilk günden yasağın kaldırıldığı güne kadar 424 hastaya hizmet verildiği, 26 doğum ve 20 ameliyat gerçekleştirildiğini aktardı.
Kaynak: İHA